2024-07-13 79 views
正宗的江戶前風格Omakase 喺海港城中心,行完街去嘆番個OMAKASE🥰💗DINNER OMAKASE$2480餐廳會按照返食材嘅新鮮程度推介呢一個 menu比我地!🔸先付三點日本水茄子、汁煮磯粒貝、子持蝦蛄作係前菜超清新~~磯粒貝都超大隻!🔸北海道毛蟹配土佐酢啫喱🔸北海道帆立貝🔸蜜柑鯛🔸炙燒伊佐木配蘋果羅白溶🔸炙燒鰹魚配新洋蔥、醬油漬鰹魚配薑蔥蓉🔸北海道軟煮水八爪魚配芥末及柚子胡椒🔸慢煮鮟鱇魚肝配西瓜奈良漬🔸目光魚一夜干🔸北海道蝦夷鮑魚配鮑魚肝醬毛蟹食落好開胃!超大嘅八爪魚🐙用咗蘿蔔慢煮&秘製醬汁,食落啖啖柚子香!值得一讚目光魚一夜干配左蘿蔔蓉,可以中解番油膩感,食落仲好有魚香!💗壽司-八貫🔸北海道馬糞海膽🔸鹿兒島車海老🔸北寄貝🔸赤身醬油漬(熟成十日)🔸中拖羅(熟成十四日)🔸深海鰺魚🔸赤鯥🔸醬燒穴子北海道馬糞海膽真係我最愛!食落鮮甜仲好清新,壽司飯係用上醋飯~深海鰺魚都好肥厚,質地食落柔軟入味~中拖羅冇得頂,勁厚身!超鐘意鹿兒島車海老,真係原隻嘅海老即場剥殼,食落蝦好爽口!醬燒穴子食落都好入味~🔸江户前玉子燒🔸味噌湯🔸自家製抹茶蕨餅最後仲食埋自家製蕨餅,超濃matcha!📍Sus

正宗的江戶前風格Omakase
喺海港城中心,行完街去嘆番個OMAKASE🥰

💗DINNER OMAKASE$2480
餐廳會按照返食材嘅新鮮程度推介呢一個 menu比我地!

🔸先付三點
日本水茄子、汁煮磯粒貝、子持蝦蛄
作係前菜超清新~~磯粒貝都超大隻!

🔸北海道毛蟹配土佐酢啫喱
🔸北海道帆立貝
🔸蜜柑鯛
🔸炙燒伊佐木配蘋果羅白溶
🔸炙燒鰹魚配新洋蔥、醬油漬鰹魚配薑蔥蓉
🔸目光魚一夜干
🔸北海道蝦夷鮑魚配鮑魚肝醬

💗壽司-八貫
🔸北海道馬糞海膽
🔸鹿兒島車海老
🔸北寄貝
🔸赤身醬油漬(熟成十日)
🔸中拖羅(熟成十四日)
🔸深海鰺魚
🔸赤鯥
🔸醬燒穴子

🔸江户前玉子燒
🔸味噌湯
🔸自家製抹茶蕨餅
最後仲食埋自家製蕨餅,超濃matcha!

📍Sushi Hisayoshi(鮨央泰)
地址:尖沙咀海港城港威商場地下G111號舖