2025-02-06
位於尖沙咀海港城既高質Omakase🍣鮨 央泰總店係位於東京銀座的米芝蓮星級食府食材高質又新鮮,加上師傅嘅用心製作品質一定有保證👍我地揀左LUNCH OMAKASE 清雅 $680係由日籍師傅主理先付係 沖繩 水雲酸酸甜甜,入口順滑茶碗蒸用高湯蒸既蛋,又滑又清甜,面頭配上舞茸,好香握寿司-十貫左口魚🍣油脂豐富,肉質細緻入口即溶。金目鯛🍣用火槍輕輕燒過,魚香咪濃郁深海池魚🍣鮮甜爽口鹿兒島縣 車海老🍣肉質鮮甜春子鯛🍣 肉質軟滑,魚味濃北海道 帆立貝🍣好厚肉,鮮甜好味池魚🍣比深海池魚個味更濃郁,面頭有師傅手磨蔥蓉,鮮味🆙青森大間 拖羅🍣經熟成過,入口即溶,魚油味濃郁,油脂豐富肥美北海道 馬糞海膽軍艦 🍣係我至愛🤤creamy 口感,入口溶化,超鮮甜😍大愛海鰻🍣 平時唔食鰻魚既我,因為好怕有骨,但🐢🍯試完話完全無骨仲要好好食,咁就試一次啦😝點知塊海鰻一入口已同舊飯溶為一體啦🤣真係零骨之餘,仲要入口即化👍👍👍令我一試愛上鰹魚玉子燒無加麵粉整,但賣相好似蛋糕,而口感都有海綿蛋糕嘅鬆軟感,蛋味香濃配淡淡魚香,好特別赤味噌湯🍲(內有新鮮紫菜)Dessert 🍨係抹茶雪糕鮨央泰📍尖沙咀廣東道3-27號海
總店係位於東京銀座的米芝蓮星級食府
食材高質又新鮮,加上師傅嘅用心製作
品質一定有保證👍
我地揀左LUNCH OMAKASE 清雅 $680
係由日籍師傅主理
先付係 沖繩 水雲
酸酸甜甜,入口順滑
茶碗蒸
用高湯蒸既蛋,又滑又清甜,面頭配上舞茸,好香
握寿司-十貫
左口魚🍣油脂豐富,肉質細緻入口即溶。
金目鯛🍣用火槍輕輕燒過,魚香咪濃郁
深海池魚🍣鮮甜爽口
鹿兒島縣 車海老🍣肉質鮮甜
春子鯛🍣 肉質軟滑,魚味濃
北海道 帆立貝🍣好厚肉,鮮甜好味
池魚🍣比深海池魚個味更濃郁,面頭有師傅手磨蔥蓉,鮮味🆙
鰹魚玉子燒
赤味噌湯🍲(內有新鮮紫菜)
Dessert 🍨係抹茶雪糕
鮨央泰