2023-12-05
香港都可以食到正宗荷蘭菜🇳🇱最近比我搵到一間鄰近海港城既海威商業中心頂樓有間由荷蘭華僑主廚兼品酒師 Armand 主理既正宗荷蘭菜Armand每日親自為客人挑選新鮮食材採用既海鮮亦由荷蘭空運到港裝修華麗 睇到獨特九龍城市景色好啱情侶拍拖慶祝嘅餐廳🔹傳統青口鍋配蒜蓉拖鞋麵包青口由荷蘭空運 粒粒都很肥美醬汁就用包裝內的少量海水、白酒、洋蔥和忌廉烹煮而成 惹味之餘仲帶出了青口鮮甜🔹黑松露蘑菇雞酥餅荷蘭公主最愛傳統美食之一香濃黑松露蘑菇醬汁同嫩滑雞絲混合一齊再釀入自家製鬆化酥餅中 太好吃了😍🔹荷蘭經典小鬆餅配雲呢拿雪糕及 Chocolate MousseThe Dutch House Restaurant📍尖沙咀廣東道 116-120 號海威商業中心 16 樓訂座/查詢電話:6388 8531@dutchhousehk#Joannekwok #hkfoodie #thedutchhouserestaurant #hongkongdutchfood #香港正宗荷蘭菜 #香港傳統荷蘭菜
Armand每日親自為客人挑選新鮮食材
採用既海鮮亦由荷蘭空運到港