2024-10-13
本身好鍾意食泰國菜特別係街頭美食超級有風味✈️ 今次試咗呢間泰國菜大廚係米芝蓮泰菜Samsen出身⚜️用嘅食材九成都係泰國運黎👍🏻口味正宗但係價錢好平民化值得一試🩷⭐️ 泰式炒金邊粉 🍝用咗虎蝦份量豐富又好新鮮🦐 金邊粉炒出嚟輕微嘅酸甜味道又有鑊氣🔥係好地道嘅感覺⭐️ 和牛船麵 🍜湯底十分濃郁帶鹹香味道好正宗😚和牛同肉丸都帶濃郁既肉味🥩口味真材實料⭐️ 鹹蛋木瓜沙律 🥗泰式嘅青木瓜沙律清新又帶爽口既感覺☘️微辣既感覺好開胃🌶️特別加上鹹蛋提升了整個層次的風味 🍳⭐️ 沙爹雞 🍗沙嗲烤得嫩滑又Juicy🐔配上濃郁既花生醬風味滿滿🥜⭐️ 炸雲吞 🫔香口得黎又有街頭小食嘅感覺🤪配上甜甜地嘅雞醬感覺好吸引😛⭐️ 芒果糯米飯 🥭話喺香港最高質嘅芒果糯米飯之一絕不誇張🤩 芒果份量豐富甜度好高💛 配上糯米飯粒口感煙煙韌韌帶米香🍚平衡得好好⭐️ 泰式斑蘭雪糕🍦雪糕質地比較黏稠香濃嘅斑蘭味道🏝️仲有椰子肉同花生碎嘅點綴💙充滿熱帶感覺⭐️ 酸梅茉莉梳打 🌼酸梅口味好清爽🍓中和返濃郁嘅食物就啱啱好🥹⭐️ 新鮮椰青 🥥入口清甜又消暑🌤️係食泰國菜嘅絕配
沙嗲烤得嫩滑又Juicy🐔配上濃郁既花生醬風味滿滿🥜
香口得黎又有街頭小食嘅感覺🤪配上甜甜地嘅雞醬感覺好吸引😛