2021-10-17
🍜 安南越式牛肉粉 (將軍澳) 🍜-好耐冇食越南野🤤見佢宜間名叫安南(越南古稱)🤔就去試下佢係咪真係咁正宗啦🤤重點係佢有好多唔同嘅手搖飲品🤤🧋啱嘅中意飲廢水嘅我地🤪🧋-越式鴛鴦撈檬(豬扒 & 雞翼):超級大份嘅撈檬!入面都有好豐富嘅配料🤪有紅蘿蔔、青瓜、菜 等等🥒食落口感豐富🤤豬扒都好大塊🤤雞翼都唔會炸得過火🐣個碌冧(😹撈檬個個汁)酸甜啱啱好🌞唔會好似酸到飲醋咁👍🏻-豬頸肉湯河:個湯地好濃香茅味🤪河粉好滑好好入味🤪豬頸肉唔會好肥🥰燒得啱啱好,又唔會太過乾🥰-安南拼盤A:因為我地想試幾款唔通嘅小食,所以就揀左拼盤❤️🔥入面有好多款!春卷超足料!粉卷比較特別🥰香茅豬肉蝦片個口感一流😜蝦片又夠脆😋扎肉用左炸嘅方式去烹調☺️-黑糖珍珠鮮奶佢哋嘅黑糖唔會太甜😋珍珠亦都好煙韌😜😜正!—(非專業,完全跟據個人口味☺)食物:8/10環境:7/10服務:8/10人均消費:$50-100———————————————▪店舖名稱: 安南越式牛肉粉 (將軍澳)▪店舖地址:🔸 將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖
越式鴛鴦撈檬(豬扒 & 雞翼):
豬頸肉湯河:
安南拼盤A:
黑糖珍珠鮮奶
佢哋嘅黑糖唔會太甜😋珍珠亦都好煙韌😜😜正!
—
(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$50-100
———————————————
▪店舖名稱: 安南越式牛肉粉 (將軍澳)
▪店舖地址:
🔸 將軍澳欣景路8號新都城中心2期2樓2021-23號舖