2017-09-12
自從半年前去過韓國之後,食過咩叫正宗就好難返轉頭,係香港食既韓國菜梗係差緊D,尋尋覓覓,當我絕望既時候,就比我發現到一間正宗韓味既餐廳,店面唔大,但勝在有誠意有heart,希望可以keep到水準!間餐廳貼左好多韓星,不過我唔迷韓星,都唔知邊個打邊個。果日成2點幾3點先食第一餐,驚tea唔夠食,點知間餐廳仲有lunch set,仲要唔貴先正!餐牌上都幾多野食,最平$48有交易,價錢都好親民,平民價錢燒鵝味道!成日都覺得食到辣既人,人生都左好多選擇一見到個餐牌馬上揀個辣既黎食!呢個烤辣醬五花腩餐份量都幾多,睇落每樣野都少少,但係食埋食埋飽到上心口!五花腩辣得黎好惹味,辣辣地甜甜地,肉質好鬆軟,仲有4款唔同既泡菜,最中意就係果款芽菜,唔知有無得refill個fd唔食得辣就點左個原味紫菜包飯,食左件,好足料,保守估計都有5樣材料,再加上炒香左既芝麻,好有層次,真係既淨點一份黎食!