2024-02-15
今次趁着新年嚟到食餐韓國大餐🧧一食覺得食材高質好有水準原來係韓式食品韓印紅旗下既餐廳🎎 唔怪得用料特別有質素🩷見到老闆同員工都係韓國人味道真係特別正宗😛 服務方面仲要超級友善🥰主動黎幫我地裝野食真係服務好到我都唔好意思😅想食正宗韓國菜真係好推薦☺️⭐️ 300C石板韓式海鮮炸醬麵 🦐炸醬麵味道濃郁而且麵條夠彈牙🍝一直用石板熱住好有鑊氣🪨 加上魷魚同大蝦等嘅材料都好新鮮🦑 老闆娘仲教咗個隱藏食法加D白飯落去一齊炒🤣雖然好多Carb 但真係好惹味🔥⭐️ 韓式糖醋肉 🥓糖醋骨喺香港已經越來越少見🍬呢度嘅醬汁比例甜酸到調校得好平衡🍓加上排骨肥瘦適中入晒味🍖⭐️ 特選錦山牛排骨湯配飯 🥩秋冬嘅季節一飲落去非常滋補🍂黎自韓國既人參嘅味道帶甘香🪴每一口湯都帶自然嘅清甜💚好有家庭嘅溫暖感⭐️ 柚子炸雞 🍗用咗來自韓國嘅夏林雞🐔炸完既肉質都保持嫩滑唔會好乾🤪 加上柚子嘅調味比較清新唔會太油膩🍊⭐️ 韓式芝士煎蛋卷 🍳芝士溶入煎蛋入邊真係好香好有拉絲既感覺🧀️加上蕃茄酸酸甜甜反而幾開胃🍅特別一讚佢附送嘅前菜都好有心思🍱來自韓國嘅泡菜調味適中唔會太鹹🌶️另外特別鍾意豆腐同蓮藕都好有水準
⭐️ 300C石板韓式海鮮炸醬麵 🦐
⭐️ 韓式糖醋肉 🥓