2025-01-05 158 views
去完鰂魚涌果堆怪獸大廈打卡, 要去D 靚靚餐廳食飯平伏下心情見到間野好似主打梳乎厘班戟, 就一於試試佢靚靚餐廳, 望住電車路, 嗌杯特飲, 幾CHILL先嗌杯Navy blue Earl Grey, 是伯爵菜底加奶蓋再加blue curacao.  blue curacao 係古拉索酒, 而我..都係GOOGLE 完先知成個賣相好靚, 茶味加甜甜地O既酒, 好易入口, 好CHILL之後就嗌左個幸圓限定白湯麵今次哩個係蠔, 鯛魚湯, 烏冬一上到黎, 一片片鯛魚湯係濃濃的白湯上面好快就浸熟就好似碗靚靚拉麵咁湯夠濃, 蠔有煎香又夠大粒, 烏冬就滑得黎彈下是正的之後就嗌左個烤香茅椰青日本茶美豚五花肉伴香橙沙律比想像中大份, D 豬足足有兩行, 都係有烤到香上面仲蓋滿三文魚籽, mix 埋一齊食, 比想像中更好食而香橙沙律賣相唔錯, 橙肉夠甜又冇衣另加爆JUICE 雞卷 (2件)外皮夠脆入面又真係爆汁, 個店員果然冇介紹錯之後終於到最期待的甜品出場士多啤梨梳乎厘班戟足足有兩大塊, 夠哂份量上面有雪糕+ CREAM, 士多啤梨擺得好靚食落又彈又軟綿綿, MIX 埋D 生果同果醬一齊食食極都唔會覺得

見到間野好似主打梳乎厘班戟, 就一於試試佢

靚靚餐廳, 望住電車路, 嗌杯特飲, 幾CHILL

之後就嗌左個幸圓限定白湯麵
今次哩個係蠔, 鯛魚湯, 烏冬
一上到黎, 一片片鯛魚湯係濃濃的白湯上面
好快就浸熟
就好似碗靚靚拉麵咁
湯夠濃, 蠔有煎香又夠大粒, 烏冬就滑得黎彈下
是正的

之後就嗌左個烤香茅椰青日本茶美豚五花肉伴香橙沙律

比想像中大份, D 豬足足有兩行, 都係有烤到香
上面仲蓋滿三文魚籽, mix 埋一齊食, 比想像中更好食

而香橙沙律賣相唔錯, 橙肉夠甜又冇衣

另加爆JUICE 雞卷 (2件)
外皮夠脆
入面又真係爆汁, 個店員果然冇介紹錯

之後終於到最期待的甜品出場
士多啤梨梳乎厘班戟

足足有兩大塊, 夠哂份量
上面有雪糕+ CREAM, 士多啤梨擺得好靚
食落又彈又軟綿綿, MIX 埋D 生果同果醬一齊食
食極都唔會覺得漏

• 士多啤梨梳乎厘班戟