2015-11-25
原本打算和朋友去韓國街食晚餐 她話朋友推介一間係諾士佛臺既 坐得幾舒服 又唔算貴。於是即刻轉軑 冇訂台 上到去即刻有位 餐廳都幾大 冇咩特別裝修 乾淨企理 樓底高 空間感好大 吱吱喳喳大聲講野都唔怕嘈到人。有選擇困難症的我 為了唔想諗 叫左二人餐 $388。揀了海鮮煎餅 五花腩和牛腩肉。韓男侍應隨即幫我們準備 攞了四種醬料 好多配菜過來。醬料睇得出好有用心。鮮芥末 超級正 夾少少和肉一齊食 清新解膩。咖哩鹽 幾香幾惹味。另外係豆瓣醬和豉油醬汁。不得不提配菜 有南瓜 雞脾菇 薯仔 洋蔥 重點是佢用洋蔥圍住雞蛋 再加芝士係面 最後烤成洋蔥芝士蛋 既滿足口感 又滿足視覺。泡菜 正 爽脆 醃得好好。最後主菜上場 要提一提 全程是韓男主理 幫我們燒和切 我們只是需要坐定定等食。好爽。五花腩和牛腩肉都好香肉味 冇預先醃過 食得出係好新鮮。韓男幫我們煎到好香脆 黃金色 配搭上醬料和無限供應的爽脆生菜 真的一流。海鮮薄餅都處理得幾好 不過烤肉已經搶曬風頭。全晚唯一最難受的 係朋友揀既韓國酒 其實根本唔知係咩酒 一飲 淨係覺得同飲咳藥水冇分別 真是頂唔緊 哈哈。好彩凍水無限供應 我都是飲水清熱算吧啦。今
泡菜 正 爽脆 醃得好好。
海鮮薄餅都處理得幾好 不過烤肉已經搶曬風頭。
今餐真是食得好開心 食物水準一流 服務貼心 順帶一提 廁所好乾淨 加曬分!