2017-10-06 1367 views
近排好想食韓國嘢但又唔想食燒烤,朋友帶我嚟咗呢間餐廳。試下唔同既韓國風味。朋友只係黎過食午餐,所以晚餐佢都無乜特別介紹。呢個泡菜唔錯。韭菜泡菜第一次食。麻麻地,唔鍾意!由於得兩個食,都唔可以叫太多野食。呢個大蔥牛肉鍋,乎合韓國菜一般既多菜小肉!由於有好多大蔥,所以唔算太甜,本身個湯又無話太咸或者辣。海鮮薄餅偏淡,如果唔點醬汁就無乜睇頭。睇住隔離枱既女仔們只係顧住玩電話,但每一段時間就會有侍應去同佢地燒野食,甚至剪好野食。我諗如果仲有下次黎呢度食野,一定要叫燒烤先得。

朋友只係黎過食午餐,所以晚餐佢都無乜特別介紹。
泡菜

呢個泡菜唔錯。
韭菜

韭菜泡菜第一次食。麻麻地,唔鍾意!

大蔥牛肉鍋

海鮮薄餅

海鮮薄餅偏淡,如果唔點醬汁就無乜睇頭。

我諗如果仲有下次黎呢度食野,一定要叫燒烤先得。
2017-09-26
$200 (Dinner)
2017-07-16 1892 views
跟懶手懶腳的朋友吃飯, 當然找服務較好的地方, 偏偏懶人朋友最愛吃燒烤, 終於在OR 找到這間有人幫手燒物的韓燒店, 即二話不說起行見到在座也有不少韓國人, 想這裡的食物應該不會差; 不過因為還有下場, 所以沒有點選套餐, 只叫了兩種肉-牛排骨及特級梅花肉, 另外還有炒飯及蛋卷 - 蛋卷超大份, 整個差不多兩隻半手的大, 幸而沒有點太多肉類, 否則一定吃不下了兩種肉類質素高, 很有鮮味, 因為有來香港讀書的韓國侍應小姐替我們燒烤, 燒好的肉都能鎖住肉汁, 咬在口裡很香口,  一定不會燒得像自己下手的燒得又燶又硬;  而且她是所有燒烤食物都幫手處理, 之前試過另外的餐廳只幫手燒烤肉類, 相比之下, 這裡更適合全懶型人士了, 除了負責吃外, 兩人整晚也不用動手, 實在是懶人首選

• 芝士炒飯
2016-08-21 5230 views
🔑 [ OPPA全程服務🔥 ]二人套餐(HKD388)(6.5/10)✏️ 套餐包括 A.特級牛肋條/牛腩肉 B.特技五花腩/豬頸肉 C. 泡菜煎餅/海鮮韭菜餅/綠豆豬肉煎餅/海鮮蔥餅 肉類沒有調味 但提供了秘制醬料盒 其中最推介咖哩鹽與特製麵䜴油😉 特級牛肋條牛味可更香濃 不過燒的恰到好處 口感幾好~✏️ 全程OPPA幫你燒🤓 還可以加$30來個心心炒飯❤️😎 而且飽肚 泡菜煎餅則推薦再鐵板燒一下會更焦脆可口😊⭐️ waiter全是OPPA👦🏼
🔑 [ OPPA全程服務🔥 ]

二人套餐(HKD388)(6.5/10)

⭐️ waiter全是OPPA👦🏼
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
2016-07-21 3303 views
今日同朋友去食,但系唔想食燒野甘熱氣,所以淨係叫左果海鮮湯,韭菜"海鮮"餅,同石頭飯。果韭菜"海鮮"餅同平時食開果D好唔同,又諗又無海鮮,淨係得幾粒仔蝦肉。同個經理講,佢竟然話係甘嫁啦,同平時果D唔同。指住兩粒仔蝦肉就話海鮮!野食一般但果個經理既服務態度真係唔點!!!!D野食比一般其他韓式店貴。
成日想搵間正宗韓國烤肉食,韓文老師推介呢間,但可能期望愈大,失望愈大啦。完全無想像中咁好味,只係好普通、好普通的烤肉,更加莫講呢個價錢,感覺唔值,可以有更好選擇。打去訂位,起初話full到9點先有位,後來有人cancel booking,所以可以8點入座。不過眼見都唔係好full,只係得六成入座。一入到去餐廳,好大煙,空氣唔太流通,好焗。餐廳安排左我地坐雪櫃側邊果2個位,其實好熱,爐都未開,已經出哂汗,加上雪櫃散發的熱力,真係坐得好唔舒服。經理仲要用一隻手指指住個位:「坐呢度!」其實對客人不用呼喝,這不是指令,反而用手掌示意方向會禮貌一點,始終這間韓燒店不是走低檔路線,應注意一下對客人的態度。好啦,同個經理講想調位,佢又好似好唔願意,話到到都一樣,話我地附近部冷氣熄左,剛開番。我地話想坐出少少,經理話果張抬大點,可以坐6個人,但其實都係同樣只係放左4張椅子,分別又何在呢?咁難得約到出黎食飯,都想坐得好d,食得舒服點。攪到我地好似再三挨佢咁,講左勁多句唔該,先同我地換另一張抬。點知後來發現原本想坐果張抬,都係得2個人坐,唔明點解當初唔換俾我地。我明當時餐廳可能要預留之後入座突然黎6個人咁

我明當時餐廳可能要預留之後入座突然黎6個人咁,但果度真係同樣得4張椅子,同埋當時入座率根本唔太高,有一半場都係空左。而家客人禮貌地提出要求,唔明點解講足三、四次都唔俾轉。

後來,轉左張新抬,舒服好多,冷氣吹正,對正睇電視位。經理後來走過黎,都係話其實無分別。好囉,咁個客當下的感覺,應該不能作準,係咪咁解?難道要客人認錯?

轉轉下位,同個經理再來回要求佢轉抬又唔肯,攪呢攪路,明明8點黎到,攪到成9點先有得食,起初book 8點就係想早點食⋯⋯

叫左個2人餐($388),揀左牛腩肉+五花腩+海鮮蔥餅
有好多配菜,應該係紅蔥頭,洋蔥絲,同不同味粉。爐兩旁的配菜都好好味,配埋甜菠蘿、泡菜、蘑菇、仲有個洋蔥包住雞蛋,係幾有韓國風味。
五花腩
五花腩,偏肥,味道一般,太多脂肪太多油,好似滿口食緊舊膏的感覺
牛腩肉
牛腩肉,味道一般,質感普通,不算嫩滑,只是很普通的烤肉,脂肪分佈不勻,不算出色

甚至有點像某某平民日本茶餐廳的下午茶牛肉飯中的牛肉,而且份量不算多,根本不值這個價錢
反而配菜比主菜更有驚喜
海鮮蔥餅
海鮮蔥餅係成道菜最好味的,好足料,而且配上蔥,好夠味
又煎得香脆可口!

韓國侍應態度較殷勤,微笑住咁幫你烤肉
韓國人果然比香港人待客之道更友善,工作時很有禮貌
很樂意為你解問題,甚至問佢背景音樂播緊首歌叫咩名,都專登停低幫我搵
好好笑,佢地會拎個類似探熱器的工具,去試下個爐夠器夠熱

$388,再加一
定價偏高,烤肉食物質素一般,甚至可算是偏下,一點也不值這個價錢
只得煎位較為合符水準
尖沙咀應該有更多更好選擇
經理態度有待改善,好彩佢記得問番我地洗唔洗落單煮炒飯,會跟進也很好
優點是有不少韓國人黎食,感覺置身韓國
係韓國侍應值得一讚

食一次就夠
2016-07-15
$213 (Dinner)
牛魔王一家又出動食燒肉,今次揀咗個名好特別同埋出名正宗嘅韓國餐廳,全部職員都係韓國人,仲會全程幫你燒埋~ 送到嚟見到啲肉質都好靚,肉質好均勻,未食已經知道好新鮮~ 叫左韓國雪花肉眼,一望已知不得了,咬落口感一流~ 韓牛雪花下肩胛翼板肉,五花腩好香肉味,其實全部肉都冇醃過,但已夠好味,肉質好好,食唔停~炒飯比較辣,但十分香口,濃郁芝士,仲有香脆飯焦~ 韓式冷麵,冰涼嘅冷麵配酸酸甜甜嘅湯,好適合夏天食,同埋好適合食完燒肉解油,麵質爽口彈牙,好開胃好味~ 總括:肉質素高,食物美味,環境舒適,服務非常之好,推介!!

總括:肉質素高,食物美味,環境舒適,服務非常之好,推介!!
2016-05-01
$300 (Dinner)
  • 韓牛雪花下肩胛翼板肉
  • 特級牛肋條
  • 特級五花腩
  • 韓國雪花肉眼
  • 韓式冷麵
<<暴風吸入>>個餐廳名好搞笑,有好多oppa幫你燒埋d肉~ 揀呢間餐廳因為尖沙咀地點方便,加上個名好搞笑吸引,知道呢度有好多韓國人黎食,可想而知呢間餐廳係好正宗嘅韓國燒烤~點完菜之後,佢哋就開始好忙首先每位送上四款調味粉 - 韓式辣醬、燒肉汁、咖哩粉同芥末,擺設得好精緻~ 之後又係爐邊放上好多唔同種類嘅配菜 - 菠蘿、薯仔片、南瓜、菇同年糕,配菜任食,好新鮮爽口~叫咗個韓國雪花肉眼$350,oppa嘅推介,話等於日本嘅和牛,佢哋會用火槍幫我地燒埋啲肉,所以可以好懶唔郁坐得舒舒服服喺度傾計等食,韓國雪花肉眼果然質素好好,入口即溶~另外個4人套餐$888份量好豐富,5個人食都食唔晒~ 包括左海鮮魚餅湯,清清地~ 開先韭菜餅,點埋個汁好惹味~ 肉類 - 特級牛肋條,五花肉,好有肉汁,好香好好味,推介!!

四款調味粉 - 韓式辣醬、燒肉汁、咖哩粉同芥末
海鮮魚餅湯
海鮮韭菜餅
韓國雪花肉眼
有oppa幫你燒,可以好懶唔郁坐得舒舒服服喺度傾計等食~
2016-05-01
$400 (Dinner)
四款調味粉 - 韓式辣醬、燒肉汁、咖哩粉同芥末
海鮮魚餅湯
海鮮韭菜餅
韓國雪花肉眼
有oppa幫你燒,可以好懶唔郁坐得舒舒服服喺度傾計等食~
  • 韓牛雪花下肩胛翼板肉
  • 特級牛肋條
  • 特級五花腩
  • 洋蔥芝士蛋
2016-06-16 2734 views
之前食過X八韓烤之後覺得失望,因為初初開業都OK,到後來每況愈下...所以就想搵地道少少既韓燒,暴風吸入全店都是Oppa / Onni,所以就想試下~點了二人套餐、牛舌及海鮮魚餅湯(小)後,很快送上醬料及配菜。餐牌中有特別介紹秘製醬料,非常有心思呢!牛肋肉、豬頸肉及牛舌都到了,食指大動,但在想從何入手之時,Onni就走過來幫我們燒,而且排得非常整齊,一點都不馬虎呀!重點是他燒得一定比我們好,再配特製烤肉醬汁,令牛舌味道更突出!之後當我們把牛舌食得七七八八,又有另一位Oppa幫我們燒牛肋肉及豬頸肉,用火槍封鎖了肉汁,不會燒得太乾太韌,然後這次再分別配咖哩鹽及蔥油,令其更加惹味!!尤其是咖哩鹽,平時在其他韓燒不會試到,既特別又惹味,想不到跟烤肉如此夾呢!另一個樣的特別食物是洋蔥蛋,平時洋蔥炒蛋可能食得比較多,但以洋蔥盛載蛋再慢慢燒熟,很吸引呢!跟餐的還有海鮮蔥餅,有芝麻及蔥香,煙煙韌韌,不錯呀!另外還點了海鮮魚餅湯,送餐時有點被嚇到,好多料呀~~~~~~海鮮中有青口、蝦、魷魚、還有魚餅,單是吃湯料都飽了....湯加上胡椒粉,是帶出鮮味,但咸了點。最後埋單$840,但其實點得太多,好飽呀!!
餐牌中有特別介紹秘製醬料,非常有心思呢!
牛肋肉、豬頸肉及牛舌都到了,食指大動,但在想從何入手之時,
另一個樣的特別食物是洋蔥蛋,平時洋蔥炒蛋可能食得比較多,
但以洋蔥盛載蛋再慢慢燒熟,很吸引呢!
跟餐的還有海鮮蔥餅,有芝麻及蔥香,煙煙韌韌,不錯呀!
海鮮魚餅湯(小)
海鮮中有青口、蝦、魷魚、還有魚餅,單是吃湯料都飽了....
湯加上胡椒粉,是帶出鮮味,但咸了點。
最後埋單$840,但其實點得太多,好飽呀!!
2016-04-24
$420 (Dinner)
海鮮魚餅湯(小)
2016-06-10 2390 views
韓國燒烤店數量如雨後春筍般有增無減, 要突圍而出, 除了質量要保持狀態外, 還要有些噱頭才能吸引和滿足食客。其中一間 - "暴風吸入"位於諾士佛臺上樓的韓燒, 就以斜向燒板, 火槍烤肉和韓國oppa店員作賣點。燒肉店佔地非常寬敞, 座位與座位間留有空間, 坐得舒服, 就算沒有獨立抽煙系統也不會感太局促。店員全是韓國oppa, 不過會說流利英文。全程都由韓國oppa服侍, 不用自己動手燒, 反而令賤骨頭不太習慣(哈哈!)。而服侍我們的是這有肉地的可愛店員。上次吃燒肉後hangover對酒精仍有點餘悸, 今趟還是喝上凍水。檯上一盒店方的秘製醬料: 咖喱鹽, 麵豉醬, 烤肉醬汁和芥辣, 供烤肉沾上, 增加美味程度。點好食物後, 店員幫我們起爐。 先將配菜整齊排好於鐵板上: 菠蘿,洋蔥,韮菜, 南瓜, 菇, 薯仔片, 泡菜, 還有一兜蔥油, 各據一方, 留空中間的位置來燒肉。選了一個2人餐 $388, 包括有特級牛肋條, 特級五花腩和海鮮蔥餅。特級牛肋條 - 排好牛肉後, 店員用火槍燒不突止, 更淋上油份, 令火勢更大, 牛肋條頓成惹火尤物, 好一場表演, 使食牛肉更有睇頭。牛肋條經過大火快燒

2人餐
特級牛肋條
牛肋條經過大火快燒後保持嫩滑, 肉質沒有變韌, 牛味頗香, 嚼口不錯。 用生菜包上牛肉和泡菜, 降低油膩之餘又保持惹味。夾洋蔥或沾上咖喱粉同食更添惹味。

特級五花腩
- 肥膏與豬肉層層相間, 脂肪比較多, 鐵板熱力將肥膏燃燒, 釋放的豬油香味令人垂涎。
特級五花腩
五花腩燒過後帶嚼勁, 反而吃落豬味一般。 沾上咖喱鹽令味道提升更有層次。 用生菜與洋蔥絲和泡菜包著一同食, 又另有一番味道。

海鮮蔥餅
- 煎至金黃的海鮮蔥餅, 比較油膩點, 不過吃落香口。 蔥餅夾雜大量蔥段, 內裡附有蝦和魷魚粒的餡料, 腍軟中帶嚼勁, 若然調味再多一點點就更加好味。
額外叫上一碟特級雪花牛肉 $220
店員先用火槍把雪花牛肉一邊燒至差不多熟, 再反轉用鐵板燒熟餘下的, 然後剪開一塊塊, 擱在架上給我們慢用。
特級雪花牛肉
用火槍快速燒過的雪花牛肉好好食, 保持肉汁之餘, 牛香味濃, 肉質軟滑, 入口綿綿的, 不用沾上醬汁也很可口。另外夾上洋蔥絲一起吃也好味, 加咖喱粉吃亦都好味, 當然伴上泡菜也是一流, 推介!
特級雪花牛肉
配菜中, 最有"睇頭", 最有驚喜的莫過於這洋蔥芝士蛋。洋蔥圈內打入雞蛋加入芝士碎, 獨自放在一旁慢烤等待時機成熟。 接觸鐵板一邊的雞蛋烤至金黃脆口, 中間烤熟了的蛋黃香味夾雜洋蔥的鮮甜, 還有絲絲的芝士鹹香, 好香好好食, 芝士份量可以再加多點就更完美。
洋蔥芝士蛋
鐵板上的一小兜蔥油, 加熱後散發香味, 惹味程度比中式白切雞上的蔥油不相伯仲。
蔥油
跟其他燒肉店一樣提供生菜包著燒肉吃外, 還送上一碟加有辣醬的蔬菜, 這辣勁對我來說已是屬中等級別呢!
斜鐵板這個設計很好, 邊燒肉邊將燒出的油份流走, 令油脂不會積聚, 食起上來油膩都變得輕盈一點, 讚!
可能早已被韓劇荼毒洗腦, 對韓國oppa有一定程度的 fantasy。 今回吃燒肉有專人服侍, 出現的卻是有肉地的可愛oppa, 可愛的蛋臉上全程掛著微笑, 如果換上更有睇頭的, 真的不得之了!

Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$305 (Dinner)
2人餐
洋蔥芝士蛋
其實我都真系幾鐘意食韓國料理不過香港真系好多偽韓野食不過!今次呢間就真系5同系 真•韓國料理位置系tst 諾士佛臺方便同味道真系5錯#泡菜冷面好抵食!!!先50蚊其實重要好好味😘😘#芝士蛋卷超大份😂芝士+茄汁絕配#2人份量烤肉😘真系好正😂😂1set包好多野食1.3款配菜同酸蘿蔔2.蔬菜類配菜3.煎泡菜4.煎韭菜5.再加自選2款烤肉6.再加自選煎餅2.蔬菜類配菜3.煎泡菜4.煎韭菜5.再加自選2款烤肉6.再加自選煎餅 我就選擇海鮮煎餅都幾特別足料同好鮮味 啖啖都食到海鮮
其實我都真系幾鐘意食韓國料理

都幾特別
足料同好鮮味
啖啖都食到海鮮
2016-06-07 1262 views
早前相約在九龍區工作的朋友食飯, 佢提議去諾士佛臺的暴風吸入食飯.單單睇個名, 我係唔知道這是一間韓燒的食店.店員基本上也是講韓國人, 佢地講英文也可以溝通到.店內座位與座位之間幾寛闊, 食得舒服.我地點了一個二人套餐.我選了特級牛肋骨, 烤豬頸肉和海鮮韭菜餅.另外, 加了鹽蒽牛舌和烤蝦.店員推着一車的材料前來作為燒烤預備.每人有一盒醬汁用來點食物.生菜用來包肉食.佢先用一舊肥肉擦下個燒烤板.再放上前菜在兩邊角.在兩旁放上各式各樣的瓜, 洋蒽和菇.用一個洋蒽圈放住雞蛋和芝士碎在蛋面.各樣野準備好, 店員就可以幫我地燒食物.首先是鹽蒽牛舌.有店員幫手燒, 一定唔會燒焦.燒好的食物會放在架上, 就可以夾來食.這裡的牛舌是薄身, 食的時候要點放在燒烤板上的蒽油. 牛舌帶點咬口, 但又唔會覺得硬. 而點咗蒽油食, 味道特別突出.特級牛肋骨.色澤幾靚, 而且脂肪份怖幾不均.燒到六七成熟, 店員就用噴槍噴在牛肋骨上.我本身要食全熟, 店員控制時間好準, 牛肋骨熟晒, 也不覺得佢好硬.牛肋骨牛味幾濃, 肉質嫩滑中帶少許咬口, 我自己就鍾意這個質感.不論單食或是點醬汁也好味. 海鮮韭菜餅.份量也不細.

鹽蒽牛舌
特級牛肋骨和烤豬頸肉
每人有一盒醬汁用來點食物.生菜用來包肉食.
佢先用一舊肥肉擦下個燒烤板.
再放上前菜在兩邊角.
各樣野準備好, 店員就可以幫我地燒食物.首先是鹽蒽牛舌.
特級牛肋骨
不論單食或是點醬汁也好味. 海鮮韭菜餅.
份量也不細.味道調教適中, 不會感覺太油.烤豬頸肉.我本身唔食肥肉, 所以豬頸肉啱晒我, 因為佢夠瘦.店員燒到咁上下, 用噴槍噴在豬頸肉上, 即時噴大火, 好似在表演中.
豬頸肉雖然瘦, 但肉質完全不會覺得乾身和硬, 入口仲幾腍, 味道調教不錯.
烤蝦.
一碟有四隻, 隻蝦好大隻.
蝦肉夠爽口彈牙.
一口氣食了多款燒烤, 最後就點多個炒飯. 配料由客人自己選擇, 我選了芝士和雞蛋.
OPPA炒飯.佢先炒下泡菜, 由於我地唔食得辣, 所以叫佢只加少許便足夠.再加入飯和蛋.
佢不停在炒, 香味撲鼻.更將飯整成一個心型, 的確好驚喜.
最後在飯面上加上芝士碎, 再用噴槍噴幾下, 芝士半溶便完.
炒飯, 芝士加蛋
入口時感覺微辣, 辣度可接受, 而半溶芝士混入飯一齊食, 真係滋味無窮, 這個炒飯非常惹味又好味, 來這裡一定要試下.
Type of Meal
  • 炒飯
  • 芝士加蛋
  • 豬頸肉
2016-05-30 400 views
同朋友食飯,收工去諾士佛台。唸住嗰度都係食西餐多,見好多人都係happy hour, 摸下酒杯底,食下小食。但朋友總不令我失望,帶了我去諾士佛台1號,一座大廈的八樓,原來有一家來自韓國的燒肉,名叫「暴風吸入」。一出lift見到裝璜十分光猛,而且坐位也很闊落,坐得好舒服!韓國燒烤開到成行成市,不過好食的都好難搵。「暴風吸入」都係主打烤肉,仲有好多小菜,客人好多韓國人。仲有韓國的燒酒。店員仲要全部都係oppa,好吸晴!Oppa都識講英文,唔怕溝通唔到啦!在枱上每人都有一盤配菜和醬料。分別有韓式辣醬,芥辣,醬油和咖喱粉,配菜方面有洋葱和酸青瓜,用來包肉食夠哂健康,這兒的燒肉都是由Oppa們燒,再用到火槍,好震撼的搶火效果呢!拍左好多片啊!食物方面都好多選擇!我地一行四人點左個二人餐 $388,加少少散叫,都好夠飽!介紹下先。柚子米酒 ($120)食韓燒點可以無番一兩杯?這個米酒有淡香柚子味,入面有碎冰所以唔驚好快唔凍!特級牛肋條 (2人餐)見到咁多配菜已經令人流哂口水喇,另外牛肋條十分鮮嫩,燒完後仲有很JUICY感覺!五花肉 (2人餐)這個可以點燒板上的滾葱油,好香口!豬肉肥瘦平均,而且切到

拍左好多片啊!
柚子米酒 ($120)
特級牛肋條 (2人餐)

五花肉 (2人餐)
這個可以點燒板上的滾葱油,好香口!豬肉肥瘦平均,而且切到小小一舊也不會好罪惡感!
芝士蛋捲 ($180)
好大份的蛋捲,勁似個大蛋糕。不過吃不出有芝士味,也未見有拉絲,不過勝在個蛋煎的剛熟,甜甜地不錯。
泡菜煎餅 ($116)
有香脆的邊邊,不會辣至嗆喉。也十分香口!
特級梅花肉 (前, $150) & 特級牛肉眼 (後, $250)
燒到剛熟的牛肉眼入口即溶,而且無筋無肥,oppa又會切到好細舊又方便食。
梅花肉也鮮嫩,不過同厚切的豬扒無分別。個人覺得冇咩特別, 呢個比較失色。
芝士炒飯 ($40)
這個一定一定一定要留肚食 (講三次好緊要!), 將泡菜和辣韮菜加入飯當中,
炒香灑上芝士,這個是令人驚喜的一樣!是這餐韓燒的完美結局!
Other Info. : 呢間係近期我很鍾意的一家燒肉, 質素都很高, 加上位置MIRA MALL旁邊, 地點上夠哂方便!
2016-05-28 782 views
朋友至愛韓燒,除了喜歡那份好滋味外,另一個吸引力,就是那些高大又養眼的韓哥。今天亦不例外,諾士佛臺的暴風吸入,駐場當然少不了 oppa,不時為你烤肉。入座後,店員先送上每人一份的調味醬,內有四款調味,分別有特製麵豉醬、鮮磨芥辣、咖哩鹽及烤肉醬汁。再送上一盤蔬菜,有菠蘿、南瓜、香菇及薯仔,接著,店員再將蔬菜、已醃製的韮菜及泡菜放在熱爐上,利用爐邊的低溫慢烤。主菜點了二人套餐, 有牛肋條、豬腩肉和泡菜煎餅,店員先將牛肋條放在熱爐上,快速地烤至七成熟,即時上碟,讓你可第一時間品嚐一份濃厚的肉香,多汁有嚼勁,蘸上特製的麵豉醬,非常惹味。再來燒豬腩肉,肥廋相隔,不消三分鐘,已燒得又香又脆,蘸上咖哩鹽,提升腩肉的鮮味層次,非常可口。泡菜煎餅,泡菜份量十足,但味道過酸,辣味卻較為淡,口感尚算香脆,但如可提升一點辣度,相信味道會更出色。海鮮辣湯,未入口先來個視覺大享受,單看已令人垂涎,熖紅的熱湯,用料甚有睇頭,除了豐富的蔬菜外,還有鮮蝦、青口、魷魚,熱騰騰的呷一口,火辣的鮮味,立即在口腔澎湃湧現,回味無窮。很喜歡這裡的裝潢,舒適簡單,又富時代感,座位空間十分寬敞,播放著輕快的音樂,氣氛輕鬆自在,配著滋
很喜歡這裡的裝潢,舒適簡單,又富時代感,座位空間十分寬敞,播放著輕快的音樂,氣氛輕鬆自在,配著滋味十足的美食,加上 oppa 周到的服務,身坐其中,的確可以忘懷地大吃大喝。
2016-05-18
$350 (Dinner)
2016-05-25 674 views
又開始踏入生日月了 今次主角係鐘情韓國嘅姐妹少不了吃韓國菜吧 為左方便飯後來一杯找了一間在諾士佛臺嘅韓燒😁WoW一出𨋢門 好有power嘅招牌💥💥💥走廊直行轉右就到達餐廳了 比想像中寬敞👍🏼好快 Oppa就為我地送上前菜同配菜左邊係一人一份嘅前菜 洋蔥 醬汁 同酸椰菜無限量添加而且非常乾淨新鮮嘅生菜👍🏼Oppa幫我地整好配菜後就立馬烹調肩胛肉快熟嘅雪花牛 薄薄的入口好香牛味👍🏼牛舌靭靭的 點上鹽䓤 無得輸😙主角指明嘅5花腩 睇落好肥不過煎過後完全無油膩感覺👍🏼呢間餐廳竟然有醬油蟹!完全係驚喜!小妹想食好耐 初嘗!咸咸的 略嫌唔夠辣 入口口感好滑 完全唔覺自己食緊蟹其中一個姐妹食到停唔到口 獨食一隻😍醬燒牛肋條 原以為係指「業」制左再燒原來係咁⋯味道是好的 不過有點靭⋯韓國粉絲真係好好食 呢個雜菜炒粉絲 贊👍🏼口感煙煙靭靭 雜菜同粉絲味道岩岩好冷麵 入口十分冰凍 好清涼啊 上面雪梨片好好食啊 夠爽甜😙😙最後⋯生日嘛 點少得生日蛋糕呢🎂姐妹自製了生日蛋糕為她賀壽 睇得又食得餐廳沒有加收切餅費 值得讚啦👍🏼👍🏼總結一下 oppa們真係好nice 抵讚食物味道好食嘅 唯一美中不足係抽風問題食完
又開始踏入生日月了
鹽䓤牛舌
主角指明嘅5花腩 睇落好肥
不過煎過後完全無油膩感覺👍🏼
特級5花腩
呢間餐廳竟然有醬油蟹!完全係驚喜!
小妹想食好耐 初嘗!咸咸的 略嫌唔夠辣
醬油蟹
醬燒牛肋條
湯冷麵
2016-05-25 346 views
慶祝姊妹踏入神聖的X字頭,選她最愛吃的韓國燒肉,等oppa為她燒肉肉店員先為我們送上前菜,醃青瓜蘿蔔,非常之酸,只能吃到一兩件~另外仲有不同醬料,生菜同芝士蛋洋蔥韓牛雪花下肩胛翼板肉 $350一客4件,薄薄的,每邊輕輕燒香就食得,油脂很豐富,牛味很香,一人一件真係唔夠呀!特級五花腩 $150油脂分佈得好靚既五花腩,今次我地自己燒,因為oppa唔知點解只幫我地燒左4件牛,就無再理我地我地燒到佢金黃焦香後就食喇,外脆內爽,肉汁豐富一啲都唔乾醬燒牛肋條 $180叫錯左,我地以為係自己燒,原來係廚房已經煮好的,這款就有點過熟了雜菜炒粉絲 $150炒得乾身唔油膩,配料有牛,豬,冬菇同菜,充滿菇香與麻油香,十分惹味韓式冷麵 $100麵條十分煙un很好吃配有蘿蔔,青瓜及梨薄片,一隻雞蛋。味道酸酸的很清新開胃,附上的幾款醬料都唔洗加,已經好好味!
韓牛雪花下肩胛翼板肉 $350
特級五花腩 $150

我地燒到佢金黃焦香後就食喇,外脆內爽,肉汁豐富一啲都唔乾
醬燒牛肋條 $180
雜菜炒粉絲 $150
韓式冷麵
韓式冷麵 $100
麵條十分煙un很好吃

$400 (Dinner)
韓式冷麵