2019-10-14
好耐冇去老蘭, 今晚竟然約咗個知己一齊去打邊爐, 聽朋友話呢間好正, 一於去食返餐中環果然係唔同嘅, 一入去就覺得格調品味都非一般火鍋, 令到食嘅氣氛都好投入以為喺中環食火鍋消費一定貴, 餐單不特止經濟合理, 侍應還跟我們說: 我們叫的火鍋底,鴨血是任添的新鮮配菜送到任揀, 香味無窮我呢個無酒不歡的人, 先啤啤喇墨魚丸爽口彈牙有焦香, 應該是煎炸過令肉汁甜味鎖在墨魚丸裏面 鴨紅, 爽脆新鮮, 味道 剛好, 非常滿足牛肋肉不肥不瘦, 媲美韓牛, 至於鮮味有過之而無不及, 火鍋細心如此擺放, 提升了很大的食慾 我們喜歡的雞子, 現在不容易有火鍋店能找到的, 爽脆彈口鮮味, 但要小心不能太熱急吃, 想起也回味無窮能夠做知己嘅, 興趣一定相若, 一於叫我們喜愛的九肚魚, 這種魚是潮州人很喜愛吃的, 但一般食津也是難上加難地找到, 童年油滑鮮味的魚, 馬上展現眼前, 食後回味無窮免費的腐竹雞蛋沙兵, 濃烈的腐竹雞蛋, 打成沙冰之後原來是如此的好味下個月朋友生日必定會帶他們來再吃
新鮮配菜送到任揀, 香味無窮
我呢個無酒不歡的人, 先啤啤喇
下個月朋友生日必定會帶他們來再吃