2021-03-28 32 views
同朋友book咗位你呢間西餐廳食飯 本身想叫生蠔,但係餐廳賣曬,唯有下次再試過 先叫咗個餐湯,係青豆忌廉湯青豆味幾重,不過味道唔生,飲落暖暖地幾舒服 然後叫咗個 德國香腸拼盤除咗又有三款腸之外,配菜有薯蓉,同埋酸菜成個碟重淋上gravy三隻腸一面,紅色嘅香腸比較長同埋粗,係平時喺香港食開嘅脆皮腸嘅味道size中等嘅係白色香草雞肉腸,我覺得係三款之中味道最好嘅,肉汁較多,而且香味獨特 細條到好似手指嘅腸grill得好香,面頭甚至有啲焦黑,不過肉汁較少較乾身,食落仲有點皺皮淨低嘅兩個main都不過不失,分量唔多,但勝在用料都幾足三文魚他他層次豐富,口感有啲爽口,有一啲軟身加上脆卜卜加咗藜麥嘅忌廉同埋魚子,係好新鮮嘅配搭 麵包蟹risotto入面有好多蟹肉&蘑菇,而且飯粒係食到米心,真心唔錯
同朋友book咗位你呢間西餐廳食飯
本身想叫生蠔,但係餐廳賣曬,唯有下次再試過
先叫咗個餐湯,係青豆忌廉湯
青豆味幾重,不過味道唔生,飲落暖暖地幾舒服

成個碟重淋上gravy
淨低嘅兩個main都不過不失,分量唔多,但勝在用料都幾足

三文魚他他層次豐富,口感有啲爽口,有一啲軟身
加上脆卜卜加咗藜麥嘅忌廉同埋魚子,係好新鮮嘅配搭