2024-01-22
❤️去到將軍澳大家唔好淨係識得去商場食嘢啦!快啲同我去睇吓海旁隔離有嘅餐廳!今日就同大家推介下韓國菜 @seoulmatecafe 呢度環境好大好靚,老闆亦都好熱情,最緊要係呢度嘅食物全部都好適合打卡!最啱就係約埋三五知己一齊過嚟食嘢!。煙霧瀰漫海鮮芝士雪山飯 $178簡直要俾個like佢,點解可以有咁特別嘅創意!呢個雪山,真係超級超級可愛!成個造型非常得意,最緊要嘅係真係非常之有儀式感,喺你面前打開嗰一瞬間,真係好精彩呀!成個飯嘅口感好好非常有層次,配料都好足,蛋黃好加分!。芝士泡菜焗生蠔(可走泡菜)$128呢度有冇生蠔?愛好者$128總共可以食到六隻咁多!每一隻都鋪滿晒芝士,仲要手掌咁大!老闆真係唔會蝕錢㗎?🤣呢度採用嘅生蠔好新鮮,加埋泡菜都幾過癮!唔食辣嘅朋友都可以食㗎!。日本宇治抹茶配烤麻糬窩夫和雪糕$98真係要讚吓呢度嘅甜品!竟然可以集齊晒我最鍾意嘅抹茶,窩夫,麻糬,同埋雪糕!價錢仲要超級抵!呢度嘅窩夫全部都係即叫即整㗎,食落非常之酥脆,外脆內軟嘅好感,令人欲罷不能,加埋麻糬同埋雪糕嘅神仙配搭,真係非常完美。。士多啤梨抹茶鮮奶$52真係好靚呀❤️!水巴同事真係非常用心,呢個組合真
。煙霧瀰漫海鮮芝士雪山飯 $178
。芝士泡菜焗生蠔(可走泡菜)$128
。日本宇治抹茶配烤麻糬窩夫和雪糕$98
。士多啤梨抹茶鮮奶$52
真係好靚呀❤️!水巴同事真係非常用心,呢個組合真係好過癮,又有濃郁嘅抹茶又有鮮甜嘅士多啤梨,佢哋真係好夾!抹茶嘅味苦中和左士多啤梨嘅甜味,整體非常和諧。
。日本靜岡縣焙茶和特濃朱古力奶蓋雪山$48
除咗抹茶之外,焙茶都係我哋嘅最愛。咁啱呢度竟然有芝士奶蓋焙茶,咁我哋梗係要試吓啦!成個芝士奶蓋做得非常出色,好絲滑,而且口感好好。焙茶都唔會太甜,同朱古力嘅風味好夾。