2020-09-29 665 views
🐔豐鍋招牌麻辣雞煲半隻(bb辣)($188)講到雞煲,都係最愛香味十足,夠哂濃味嘅麻辣雞煲,麻麻辣辣嘅味道實在令人胃口大開,非常惹味;呢到嘅雞煲加咗好多配料:洋蔥、蔥、芫茜都落得好足,令成個雞煲更加香,醬汁沾滿哂啲雞,好正,小妹覺得味道同一品都幾相似,有得fight下,呢到配料比得多啲,勁多芫茜😍 醬汁再咸少少,同埋雞胸位唔夠嫰滑。另外由於湯底越煲越濃越辣,所以對我黎講bb辣就足夠,雖然一開始會略嫌唔夠麻,但最後真係會越食越辣。so far都好推薦大家黎試下.🐂頂級安格斯牛(小)($198)安格斯肥牛有幾好食相信都唔洗我再多講,睇相就明哂!肉色鮮艷,油脂分佈均勻😍兩人食一碟都唔係幾夠喉😋.🥟餃餃陣(鮮蝦雲吞、魚皮餃、韭菜餃、麻辣雲吞)8粒($92)啲餃粒粒都好大隻,圓轆轆,料多,最特別係麻辣雲吞,裡面有木耳、蝦、菜同麻辣味好惹味!.🧀即炸爆芝響鈴($42/3件)鮮炸!係鮮炸架!係鮮炸嘅響鈴!!仲要加咗芝士,放入麻辣湯碌佢秒,舊響鈴索哂啲湯,但依然保番番香脆口感,再加上咀嚼下芝士散發嘅咸香,OMG!超正!!.🐟手工即炸魚皮($53)講到炸魚皮好少可會成塊炸到直筆甩,呢到就好特別,魚皮薄身
🐔豐鍋招牌麻辣雞煲半隻(bb辣)($188)
🐂頂級安格斯牛(小)($198)
🧀即炸爆芝響鈴($42/3件)
🐟手工即炸魚皮($53)
講到炸魚皮好少可會成塊炸到直筆甩,呢到就好特別,魚皮薄身,直身,仲長過我塊面,魚皮面頭再加入椒鹽調味,加上係鮮炸!鮮炸架!所以最好快啲食,咁食起上黎就更加脆口,更好食。
🥬雜菜籃($75)
🍹水蜜桃梳打($42)
呢個唔會好甜,梳打夠氣,可以放心叫😊
餐廳服務都幾好,炒雞煲個陣有醬汁彈咗落我件衫到,待應竟然入廚房濕咗張紙巾比我,好nice~ 所以大家亦都要注意,唔好洪到自己咁埋個煲🤣
  • 自創爆芝紫菜響鈴