元祖沾麵專門店 (尖沙咀)尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下5號舖好耐冇去過旅行,好掛住日本嘅嘢食,尤其係沾麵呀! 今日就特登去尖沙咀去搵吓日本美食,順便睇吓有冇沾麵食,見到呢間元祖沾麵專門店喺OpenRice 有唔少好評!於是吸引我特登去試一試!我哋平日下午茶時間去到,入邊都坐咗唔少客人,可見其受歡迎程度😃 好彩唔使等位姐!喺厚福街望入去,舖頭門面唔算好大,但係其實推開門入到去,就見到入邊係一個好長嘅長方形,入邊有唔少座位,枱同枱之間嘅距離亦都足夠,可以坐得幾舒服㗎 !我叫咗極尙芝士蟹黃沾麵,服務員上菜時我驚喜的嘩咗一聲,因為真係好吸引呀!芝士醬係用石鍋上,可以保存熱力,啱晒而家寒冷嘅天氣!呢樣值得加分!芝士鍋內有豐富的熱辣辣蟹膏同豚肉!我把蟹蓋內的蟹肉和蟹膏撈埋黎食,好好味! 百零蚊食到咁多好味😋蟹黃超級抵!😎
元祖沾麵專門店 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下5號舖

好耐冇去過旅行,好掛住日本嘅嘢食,尤其係沾麵呀!

芝士鍋內有豐富的熱辣辣蟹膏同豚肉!

2022-12-08
Type of Meal