2019-05-19
11:30am, 阿仔係附近上完堂,就近近地去穗興食個早餐+lunch先.呢度個餐牌好似一本書仔咁, 項目繁多, 配搭又多樣化, 阿仔對住個餐牌發左呆, 需要我在旁伴讀, 佢先決定到叫咩. 但結果都係叫埋d香腸、火腿、公仔麵, 呢d出街先可以食到的解禁食物:我叫呢個, 係咪比佢更有營養呢, 有蛋又菜, 又有牛肉, 麵底係米線.老婆叫左公司三文治. 佢好鍾意. 有時見人討論到, 一份正式的公治係唔應該有午餐肉、又提到應該要有沙律醬等等. 其實不用太考究啦, 各施各法吧, 好吃便是了.食完早餐, 便已經搭入lunch供應時間. 雖然老婆已經獨食一碟公治, 但都仲要叫多碗米線, 真的是戰鬥力驚人. 在場不少街坊同一時間叫小鍋米線, 等候時間比其他快餐耐. 大大碗, 價錢又便宜. 熱天必叫凍檸茶.以下就係阿仔睇到發呆的餐牌:
就近近地去穗興食個早餐+lunch先.
熱天必叫凍檸茶.
以下就係阿仔睇到發呆的餐牌: