2022-12-05
今日去咗樂富,見到呢間幾特別嘅韓式餐廳見到韓冰,就衝左入去食啦內裏有好多唔同嘅裝飾品,空間感都幾大座位不算太窄。撳呢度呢就係用QR code落單既,咁我哋就叫咗個酥脆蘑菇雞翼,一個芝士海鮮菜餅,一個韓式甜辣年糕炸雞半份,今日嘅主菜松露曲奇脆脆3.6牛乳雪花冰同埋一杯飲品白桃乳酸特飲。倒數除蘑菇雞翼好正,最後得來裏面嘅蘑菇同芝士非常之惹味,芝士海鮮菜餅,剛煎起,邊好趣,而餡料豐富有泡菜加埋啲海鮮同埋芝士,真係好好味。跟住韓式甜辣年糕炸雞半份大約有四件雞啱啱好,每人兩件個辣醬好惹味,而年糕吸左啲辣醬味仲正,而炸雞粉漿不算厚,但非常之香脆。跟住就上咗個松露曲奇脆脆3.6牛乳雪花冰,個雪花冰非常之大碟,就咁睇上面一個雪糕中間有啲cream兩塊Oreo再加埋啲粉,但食落一啲都唔簡單裏面係有非常多嘅層次而每一層裏面都有唔同嘅料,例如有花生,非常之好食,非常之驚喜,下次一定要嚟試其他味