2019-07-05
不過真係好想第一時間share俾你地!其實係睇完三個鐘戲之後有d想食甜品/糖水,所以就同🐢🍯去咗呢間位於廣華街嘅甜品店,本身想試一下佢果好靚嘅Smoothies或者yogurt 🥤 不過真係太飽,所以就叫咗其他甜品啦🍨1️⃣茫冰椰果撈$33 (芒果🥭,椰果,龍眼肉,涼粉,芒果綿綿冰,奇亞籽) 呢個撈都好有驚喜,冇諗過呢個配搭會特別,仲以為係伏添👻深夜食d生果好似令自己健康咗咁😼龍眼肉比較甜,不過令成個撈更加搭配😻芒果肉粒🥭甜甜地,涼粉幫助清熱,奇亞籽亦幫助消化🤭不過可能因為係撈,所以食完都唔覺好滋潤,有d DRY😹2️⃣楊枝甘露$35 d西柚咬多幾口就有d苦澀味,令我地要另外再買飲品🤧不過整體來說唔會話超甜或者話太稀身,值得一提係芒果🥭都係甜的唔酸👍🏻💡整體來講,唔想食大品牌的甜品,想支持下小店可以試下呢間!尤其係深夜時份👻更加邪惡😈