2023-06-13 690 views
為食就係任性………想試佢嘅灌湯餃。星期六、日飲茶無得訂枱,10:30開門,10:50到,亞姐話要13:15先會有枱!😱同亞姐講一輪,終於俾我哋攞號碼等枱,等咗一粒鐘,比預期好!而且未有好多人等,可以坐風扇隔離,唔熱!灌湯餃係一個情意結,細個成日跟老豆去飲茶,中環有家酒家,佢哋好IN,當年已經有食物模型。喺嗰度有灌湯餃食,當年已經係貴嘢!講番星期日大圍小館,佢嘅灌湯餃比起北角老牌酒家好,湯清而濃,好多蝦和帶子,但個人覺得加啲冬菇絲、筍絲、木耳絲更好。其他點心都唔錯,雞包仔都係舊味道,有薑絲。叫咗三式腸粉 - 牛肉/蝦/鯪魚肉;牛肉有芫荽,鯪魚肉有果皮絲 - 香!但佢有醬汁嘅點心,個人就麻麻!上次叫豬腸,今次試牛骨髓,都嫌佢醬汁太濃,太厚!聽亞姐講電話,晚飯訂枱星期五、六、日要排到7月!😅
為食就係任性………想試佢嘅灌湯餃。

聽亞姐講電話,晚飯訂枱星期五、六、日要排到7月!😅