2021-11-21
身為上水人應該知道,廣成冰室有幾耐歷史,又有幾多media曾經報道過大家都知,小妹亦親眼👀見證一位住西營盤嘅夫婦,專程🚗揸車過嚟幫襯!係media 嘅影響力,定真係咁好食?🤔餐廳餐牌上嘢食唔多,一眼睇曬,都係馳名🥣牛肉通粉,🥪蛋治,🍜雙拼公仔麵,🍧紅豆冰同其他嘢飲咁啦!今次就試咗個🍜叉燒餐肉公仔麵,叉燒同出面食嘅唔同色,比較橙色d,可能係自家制嘢,塊嘢仲係全瘦,但唔柴。餐肉真係比好厚嘅係,不過哩個價錢唔包嘢飲,都正常啦河~🥣牛肉通粉餐包埋一份🥪蛋治同嘢飲,🐮牛肉係新鮮手切牛肉🥓,湯底🍲都係牛肉淆成嘅,所以先會見到d 沉澱物浮起面,哩個通粉,真係完全吸收緊鈣質呀!🥪蛋治都無揸流灘,真係好多🍳滑蛋係裡面。到出名🍧紅豆冰,一睇外型個🗻舊冰山都幾震撼,紅豆多,唔太甜,係唯獨條飲筒太幼,chu D水飲時會塞住。其實哩間野我好日都唔會幫襯,一黎出面太多野食,二黎好隔涉,係好耐無食唔記得咩味先番去食下,因為總係覺得哩D 咁有歷史價值嘅餐廳會有朝一日消失呀!
叉燒餐肉公仔麵
牛肉通粉餐