2019-08-04 3003 views
紫荊閣係一間懷舊粵菜,好多菜式我都未食過,都好少酒樓有提供啦叫化雞(要預訂)由上菜到揭開塊荷葉,啲香味四溢,連隔離枱既食客都大讚👍🏻雞肉焗得好淋,但係保持咬口。有肉汁有肉味又唔乾身,連其他配菜雲耳冬菇都好入味。冬瓜盅超級足料,好清甜不油膩,一個冬瓜盅足足分到18碗呀😱😱😱每人有3碗呀窩貼明蝦夾(例牌6隻) 其實係蝦多士,係我全晚最愛既菜式,好好好好食呀,炸得好乾身,非常脆口,唔會搞到成手油👍🏻👍🏻👍🏻蝦大隻又新鮮,蝦同多士之間有層醬,但係食唔出係咩😂😂蟹肉蛋白炒魚肚又係一個出色嘅菜式,唔係平時上海菜食嘅一pat pat蛋白,煙煙銀銀既口感,送飯食係一流菠蘿咕嚕肉(本人已戒豬,不能品嚐) 色澤炒得好靚,聽到隔離嗰個食卡卡聲,應該係炸得好脆口雖然一早已訂全晚菜式,餐廳都唔會一早出晒所有菜(除左叫化雞) 確保每個菜可以慢慢品嘗可惜辣椒油就真係得油😂無任何既辣椒樓面侍應服務都好了得,主動幫手影相 切餅 笑容滿面
叫化雞(要預訂)
叫化雞

冬瓜盅

窩貼明蝦夾(例牌6隻)
窩貼明蝦夾

蟹肉蛋白炒魚肚
蛋白蟹肉炒魚肚

菠蘿咕嚕肉

可惜辣椒油就真係得油😂無任何既辣椒

樓面侍應服務都好了得,主動幫手影相 切餅 笑容滿面

2019-08-03
Celebration