2013-05-14 65 views
過時過節,餅店都會出唔同既應節食品吸引人買。今次,我地屋企就買左東海堂出既鮮雜果蛋糕。其實,除左面頭個個心形朱古力之外,我唔覺得呢個蛋糕有幾母親節。佢既外形又算唔上有D咩特別,所以可以當佢係一個普通既雜果蛋糕咁睇。首先,佢蛋糕面既雜果算新鮮,有生果甜,起碼唔會食到陣爛生果既味。切開之後,佢入面係一層蛋糕,一層忌廉加D雜果咁。蛋糕層雖然好香蛋味,但係我覺得有D偏甜。如果甜度低返少少就好啦。相反忌廉就冇過甜既情況出現,甜度岩岩好,而且滑溜溜,好好食!中間夾雜既雜果粒就冇咩特別,叫做配合返個蛋糕主題@@雖然係雜果蛋糕,但係佢呢個蛋糕比平時既多左好多忌廉,呢個亦係我地買呢個蛋糕既原因。因為我媽媽好傳統的,佢淨係鍾意食雜果蛋糕,其他個D咩朱古力、芝士、芒果等等都唔係佢既心頭好。再加上,佢係好鍾意食忌廉既。所以我同家姐一望到呢個蛋糕個面咁多忌廉,仲要係雜果蛋糕就覺得媽媽應該會喜歡。而且切開之後見到入面咁多忌廉確係驚喜。我地見媽媽食得好滋味!佢甚至淨係挑D忌廉黎食!撇除蛋糕層過甜同節日價較貴既因素外,呢個蛋糕係OK既!難得媽媽食得咁開心!雖然遲左,祝各位母親:母親節快樂!
過時過節,餅店都會出唔同既應節食品吸引人買。
今次,我地屋企就買左東海堂出既鮮雜果蛋糕。

切開之後,佢入面係一層蛋糕,一層忌廉加D雜果咁。

中間夾雜既雜果粒就冇咩特別,叫做配合返個蛋糕主題@@

再加上,佢係好鍾意食忌廉既。
而且切開之後見到入面咁多忌廉確係驚喜。
我地見媽媽食得好滋味!佢甚至淨係挑D忌廉黎食

撇除蛋糕層過甜同節日價較貴既因素外,呢個蛋糕係OK既!
難得媽媽食得咁開心!

雖然遲左,祝各位母親:母親節快樂!
Other Info. : 不過如果俾我揀,我寧願揀東海堂既五重朱古力、清酒栗子或者芝士蛋糕!(純粹個人口味:P)
TakeAway