2010-12-02 65 views
今日是囝囝生日, 囝囝同以往兩年一樣要以 BBQ慶祝。是日是星期六, 晚上6:30到達, 當時並不多人, 好容易找到一個近 TV 位置,又可以一邊看,一邊燒的享受。每次11月來到, 晚上天氣都是清涼, 雖然落車時有點烟霞, 但去到郤是完全消失。同以往一樣, 入去俾錢後會派每人一支水,一卷質料都OK的全新廁紙, 有人幫我們SET爐,放了一包炭, 之後就自己,拿碟、膠手套、食物, 牛扒是否真的貴了嗎 ? 不會自動拿給你, 要叫多一次先至拿給我們,所謂: 物以罕為貴! 至於其他食物就會份量上加多一點, 肉片薄薄的一塊, 醃味十足, 雞翼SIZE雖小,但勝在易燒, 可以滿足小朋友的耐性, 的確是考慮周詳。至於豬扒, 略嫌咸味多了一點, 只叫了一次吧 ! 其他味道就剛剛好, 至緊要新鮮。蕃薯5元一磅都 OK, 甜之餘價錢都唔貴,亦沒有任何爛的地方, 抵 !唔使自己托 。 不知幾時開始, 可以自行帶東西入去燒, 隔離的幾枱食客相信不只光臨第一次, 9:00 P.M. 又是人山人海的場面, 都幾旺場 。還有球類租借, 地方又夠大, 可惜當晚風不大, 不能放風箏, 唯有等下次機會。
2010-11-06
$85 (Dinner)
Celebration
Birthday