2019-04-03
同男朋友山長水遠入元朗睇下白泥既日落🌄,睇完好靚既日落之後就出番元朗市中心,食呢間我地次次入元朗都一定會食既小炒館位置好易記,就係B仔總店附近,附近仲有幾間小炒,但一直都係食開呢間又覺得唔錯,所以都係繼續食呢間。呢間小炒館就無酒牌既,要買啤酒既各位就可以去番舖頭出面大街,有間專買啤酒既舖頭仔買,仲可以用冰桶裝住!間舖都算幾大架,有2層同兩個舖位,所以從來都未試過要等位我地最中意既就係炸蠔餅$65,平得黎又份量好多,重點係好味不過今次唔知點解食到少少殻碎,有點點扣分,但因為太好味,所以都係瘋狂食唔停!因為蠔比較膩,所以我地叫左飯送蠔餅🤗之後就再叫左道小炒,蒜香蜜汁牛柳粒$90甜甜香香既蜜汁脆皮蕃薯,好有口感得黎又香口,牛柳都好入味,好嫩滑再加埋炸蒜,簡直簡到爆另外仲有士多啤梨牛柳粒都係一款我好中意既小菜,所以每次都會好猶疑叫士多啤梨牛柳粒定蒜香蜜汁牛柳粒呢度既野食又大碟又好味,所以想叫多碟招牌打冷都唔得,完全食唔落,太飽!
睇完好靚既日落之後就出番元朗市中心,
食呢間我地次次入元朗都一定會食既小炒館
間舖都算幾大架,有2層同兩個舖位,所以從來都未試過要等位
因為蠔比較膩,所以我地叫左飯送蠔餅🤗
之後就再叫左道小炒,蒜香蜜汁牛柳粒$90