2022-11-03
鮨上一唔知要出幾多回,食極都未post哂想推介嘅食物🙈飲食記錄:原條秋刀魚3食11月了,你食咗秋刀魚未呀? 師傅分別以壽司、刺身及脆炸方式處理整條秋刀魚🐟普遍秋刀魚嘅刺身/壽司處理都會碗搭薑蔥,僻除魚腥味,但哩度就無用薑蓉,最多只只肉身面積較大嘅壽司上放上少量青蔥及灑上七味芝麻,但魚身完全無腥味😋肉質亦好嫩滑👍🏻非常新鮮👍🏻美中不足嘅係秋刀魚有啲細條😅魚頭及魚尾部分脆炸送上,成條魚都食得無浪費👍🏻墨西哥海膽壽司第一次聽講有墨西哥海膽,仲要來貨唔密,店主非常熱情推介話會食過返尋味👀真真真真真係無花假!海膽非常鮮甜,質感非常滑溜,價格親民,比喺哩度嘅北海道海膽/ 加拿大海膽好味好多好多🤤🤤🤤🤤如果下次你嚟到咁啱有北海道海膽,記得嗌呀!(利申:嚟咗咁多次都係第一次食到墨西哥海膽🫣)加拿大海膽壽司有比較有傷害😅相對無咁清甜及質地無咁滑~網燒雞泡魚乾軟殼蟹手卷日本南爪天婦羅後記:之前都分享過店主好nice,好鍾意同食客增加交流,所以每個月嚟食飯都有探朋友嘅感覺。店主有時亦會即興烹調特色小食。最近店主好鍾意加七味芝麻。keep住嚟嗌同一味餸都keep住留意到有變化,係作為常客嘅享受🥢
飲食記錄:
原條秋刀魚3食
11月了,你食咗秋刀魚未呀?
魚頭及魚尾部分脆炸送上,成條魚都食得無浪費👍🏻
墨西哥海膽壽司
加拿大海膽壽司
有比較有傷害😅相對無咁清甜及質地無咁滑~
網燒雞泡魚乾
軟殼蟹手卷