北角咁多間酒店自助餐都食過晒,聽見誠哥開左新酒店自助餐當然要試試。平時多數都食晚上自助餐但因疾情只能食午餐既自助餐啦今日同友人來到整個場都很華麗金光閃閃既門牌新裝修就非常靚同乾淨入到店內大堂吾想太大,坐低第一時間去搵生蠔食,人流吾算太多都吾洗點排隊。生蠔🦪即開即洗,疾情之下食左幾間都無尼間咁大隻我尼個嘴尖尖既友人都大讚真係好鮮甜,最重要係一隻等於平時食2隻既size第2樣必食之選就係羊架、非常之靚仲有勁多隻醬料俾你加,第一次食羊架係完全吾會好騷之餘保留住肉質口感吾算太鐘意食羊既我都覺得好食😋之後就係我最愛食既牛扒,最緊要吾好咬吾開,好容易切得開留住牛既鮮味吾會過左火除左平時食到既三文魚、刺身、燒牛柳、炒飯、湯麵🍜等基本野之外,居有尼個平日食alldaybreakfast先有既eggs Benedict😋好食到暈,仲有黃金炸蝦幾特別既菜式。另外到我最愛既甜品有即食waffle同pancake 我自己加配料個樣不得了啦,不過最緊要好多配料任你自選之前聽話好少款式甜品點知去到有大驚喜勁多款吾同蛋糕🍰任你切多到試吾晒,食左幾款其中抹茶🍵整得非常滑再夾上有芒果🥭食落吾會膩口另外意大利咖啡蛋糕我最
平時多數都食晚上自助餐但因疾情只能食午餐既自助餐

今日同友人來到整個場都很華麗金光閃閃既門牌

新裝修就非常靚同乾淨
入到店內大堂吾想太大,
坐低第一時間去搵生蠔食,人流吾算太多都吾洗點排隊。
生蠔🦪即開即洗,疾情之下食左幾間都無尼間咁大隻

生蠔

牛扒

吾會過左火

刺身海鮮

另外到我最愛既甜品有即食waffle同pancake

我自己加配料個樣不得了啦,不過最緊要好多配料任你自選

甜品

之前聽話好少款式甜品點知去到有大驚喜勁多款吾同蛋糕🍰任你切
另外意大利咖啡蛋糕我最愛了香甜適中入口即溶。
除左蛋糕仲有中式糕點、冬甩🍩、朱古力🍫,我食完估吾到連朱古力都係咁正,另外食埋杯裝草莓🍓有乳酪酸奶好細滑😋仲有草莓蓉。

雪糕

最後點都要食埋雪糕啦仲要係Häagen-Dazs。有四隻口味有大有細杯方便你食得多啲口味😋

食完最後就去咗大堂打卡啦非常之靚

今次不得不讚店員既服務,主動幫你拉椅子、主動同你點頭示好,主動幫你更換紙巾濕紙巾同飲品,最緊要我最在意就係收碟嘅速度係非常之快清理得好乾淨

今次去到食物都放得幾滿吾算少,最緊要好食

2021-01-30
Type of Meal