2019-08-27
聽聞CIAK - All Day Italian係本港其中一間米芝蓮餐廳,就等我今晚試試佢威力😎講返少少餐廳背景先,佢取名“All Day Italian”係想客人可以喺到試到各款意式美食。憑住哩個意念,佢哋嘅餐點設計同餐廳氛圍都係採用“意”國風情,當中更有唔少外籍員工添!而聽聞佢哋嘅麵包、餅底同意粉都係自家製做,作為澱粉迷嘅我當然要點返相關菜式啦🤣當晚我哋就叫左茄汁八爪魚、芝士風乾火腿pizza同羊架。 一入座,侍應就送上一碟餐包,入口有驚喜,溫度、口感同用料足以令佢贏在起跑線上~落完order冇耐,菜餚便陸續送上。八爪魚係前菜,當中有三塊薄脆多士作伴碟,汁底由茄醬同龍蝦汁混合而成,馥郁濃厚,同伴碟多士巧成絕配,而主角八爪魚為原隻上,原隻烹調不僅鎖住鮮味,佢腦袋盛載滿滿嘅醬汁,猶如醬爆牛丸般一咬爆汁,甚為過癮😄至於pizza,佢嘅餅底都係自家製,口感及用料同餐包同出一轍,四款意式芝士為base外加數塊風乾ham,批邊酥脆、芝味四溢、火腿鹹香,冇得輸啦~而羊架我哋揀左medium,唔會大滲血水亦唔會過熟而嚡到打渣,肉質方面都冇冰鮮過嘅霉感,辟臊方面都處理妥當。總結而言,優質嘅客服、上盛
總結而言,優質嘅客服、上盛嘅食材、同出色嘅烹調技巧令佢米芝蓮嘅美譽當之無愧,唔太貴食到咁好嘅異國菜,抵啊!