2020-06-20 1398 views
6點開始service,6:05到達,miss咗第一輪要等6:30入座。我地係餐廳門前bar飲一杯等枱。酒精飲品大概$78-98。我叫咗杯gin+strawberry+tarragon。好失望無新鮮士多啤梨,而且飲落好小酒味,雖然後來都feel到有酒精上頭,但口裏飲唔到硬係好怪,仲淡過求其一間餐廳嘅gin tonic.... 終於入座。牆上嘅新menu好多都唔知係咩。有個西班牙口音嘅仔仔好耐心地解釋。最後我地叫3個tapas,個正名就唔記得喇,大致上係: tomato toast, Sardine, bonito summer stew. Tomato toast($52)幾好食 。個sardine ($130)好似話係配garlic sauce,上到嚟賣相很精緻不過個份量真係超細,雖然話tapas係西班牙點心,係細份架喇,但係一人分得半條罐頭沙甸嘅半邊....真係好細份個汁唔知係咪聽錯,又唔係好garlic, 好似普通白汁.... anyway.....Bonito summer stew ($188) 大份少少同埋個味道有驚喜,個魚似係剛剛熟,醃製有少少酸辣味(用特別嘅西班牙辣椒)

個汁唔知係咪聽錯,又唔係好garlic, 好似普通白汁.... anyway.....Bonito summer stew ($188) 大份少少同埋個味道有驚喜,個魚似係剛剛熟,醃製有少少酸辣味(用特別嘅西班牙辣椒),幾特別。

我地差唔多食晒飲完第一杯,server猛咁問要唔要加嘢,有點煩。後來嗌多咗個tortilla,我朋友嗌多杯酒。tortilla上枱賣相幾靚,不過一食落口好咸
。於是我嗌多杯啤酒...... 都唔知係咪特登......

綜合整體,個人覺得食物雖細但都算高質,有部分味道唔啱我口味,不過起碼見到製作嘅心思,飲品就好令人失望喇
,飲西班牙紅白酒應該好d。埋單$400一位,好彩我地本身唔係好肚餓,叫做試下啦,應該無下次。
tortillas
bonito summer stew
Sardine tapas
tomato toast tapas, photo showing half
2020-06-20
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)
bonito summer stew