2008-12-29
是日行海港城,好心急要搵呢間New York Fries,睇下佢有幾震撼,薯條有幾好食排隊時見到都幾多外國人買,而個staff d英文都幾流利下,一到我買果陣就即時轉番廣東話,成個過程都好流利!而且服務態度都唔錯 Poutine (Small) $30薯條剛炸起,加埋gravy真係熱到出煙,真係唔敢咁快食住驚熱氣不過頗為淋,應該係因為淋了gravy的原故吧;薯味比麥記、毛s之類的濃,不錯講到個醬汁,個人認為無咩咁特別,個汁只係比d鹹味佔據哂(好鹹下…),只可以話個汁濃囉,而牛肉味…唔濃烈唔突出!而d芝士,因為唔太夠溶,感覺差d,不過一舊舊都算幾有口感既薯條撈埋個汁一齊食,味道比普通好一點點,始終都係要配番幾包茄汁黎食!!下次再經過會試埋The works....

Poutine (Small) $30

下次再經過會試埋The works....
poutine