限聚令之後通常係買外賣,今日就第一次去駟馬拖車,買了個鹵水鵝四併盤(鹵水鵝,紅腸,五花腩肉,大腸)同蠔烙兩樣。打飛個阿姐話拼盤有兩款,一款$158 有五花腩肉。另一款$128 (鵝肉,紅腸,大腸,鹵蛋)無五花腩肉。因想食五花腩肉,所以叫了$158個併盤。取完就信佢地執得好,取了無望便走。但行行下見到有鹵水蛋心知不妙😵,行番轉頭搵包外賣個哥哥仔,話佢知比錯野我。點知原來佢唔知有兩款併盤。仲指住$128門口個牌話係果個。因住又攞去斬鹵水果度問,最後由打飛阿姐出手,指出係有兩款併盤,仲比黃色果張落單紙廚師睇。跟住高大既廚師叔叔揸住張黃色單走出來同我講,話盒野無錯齊咁多樣,我問有鹵水蛋喎,廚師叔叔好神氣咁答我鹵水蛋必然包了在併盤裹面(如下次併盤冇滷水蛋記得要取😎),所以個併盤好低食💪🏻。成盒野疊住晒我就信廚師叔叔返屋企開餐,點知食到底都冇五花籃肉😖。比人呃。呢度同廚師叔叔講聲底都無五花腩肉呀!$30唔使比番我,我用嚟買咗個教訓😫後記!唔怪得我前面買兩代嗰個姐姐喺度係咁check呢啲嘢齊唔齊,可能佢係熟客🤪鹵水食物味道ok 不過不失,蠔烙如再炸鬆d會好啲。奉勸各位買併盤嘅睇清楚啲先好走,尤其好似
鹵水食物味道ok 不過不失,蠔烙如再炸鬆d會好啲。
奉勸各位買併盤嘅睇清楚啲先好走,尤其好似我呢啲想食五花腩肉既盲毛。
2021-03-14
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
$100 (Dinner)
  • 鹵水鵝四併盤
  • 蠔烙