2006-10-09 4 views
上星期約佐朋友一共四個女仔去食, 因為本人遲到, 唔太清楚朋友仔點佐咩餐, 不過頭盤主菜甜品都有齊, 但特登叫少d份量, 之後再去第度食甜品.首先食seafood platter, 聽聞係二人餐黎, 份量算多, 有半隻唔知咩蟹, 有膏的, 而且蟹肉都算多, 實, 有味, 好過係超市雪柜買個d; 凍蝦細細隻, 有口感之餘都有d鮮味, 係成晚最回味的食物; 仲有生蠔六隻, 同埋都幾多細細隻的翡翠螺同藍青口, 但都只係一般.prawn fig salad係燒大蝦配無花果沙律, 隻蝦開邊燒, 夠乾身, 肉質不失爽口, 蝦膏亦香. 無花果酸酸地, 配普普通通的沙律.一齊上的仲有roasted ribs肉質夠淋唔鞋, 醬汁惹味, 但就好似多汁得濟, 食唔到ribs既肉味同燒烤香味.最後係香橙酒梳乎厘, 有橙香但無酒味, 口感ok, 雖然不似一陣風...我本身係le fauchon color既會員有九折, 但比起沙田店的水準, 就無乜驚喜了.