2022-04-27
經過祥仔好多次,終於有機會試吓,坦白講,初初沒有任何期待。選擇咗兩個下午茶set, 包熱飲,分別係他們的招牌菜祥仔脆脆豬扒飯和沙嗲豚肉、滑蛋、多士、兩日兩夜羅宋湯。最深刻就係這個脆脆豬扒飯,因為第一次遇上「真人靚過上鏡」,應該係「真餸靚過餐牌」的狀況!豬扒炸得好脆,豬肉啱啱好,一啲都唔柴👍🏻聽說祥仔是用法國料理的烹調方法來製造茶餐廳菜式,真係有料到👏🏻👏🏻。個汁甜酸適中。食到我舔舔脷😋😋。呢個餐都非常抵食,包埋湯。個名「兩日兩夜」,以為會好濃郁,但食落比預期淡,其實味道都不錯的,只係有了些少期待。沙嗲比預期辣,因為本人不太食得辣,但最後都差不多食晒。滑蛋煮得好出色。當日唯一嘅瑕疵就係杯咖啡沒有拉花,只係得一團泡。欠缺些誠意…我杯檸檬水沒有什麼特別,不過不失。環境舒服,服務都幾好。我最喜歡枱面夠大。下次想試牛肉炒蛋福袋三文治😚😚。
我杯檸檬水沒有什麼特別,不過不失。
環境舒服,服務都幾好。我最喜歡枱面夠大。
下次想試牛肉炒蛋福袋三文治😚😚。