2013-04-18
行過聞到都覺得香,同班friend黎試試先! 炭爐燒烤,8成自己燒,店員都會幫手燒下。叫左幾十樣野,難以盡述。最深刻既:大眼雞 X 2 : 要encore因為鹽燒太正! 成層鹽倒係條魚外面,燒完剝皮,魚肉多汁,滑!蜆 X 5 : 一定要加水燒,熟左都KEEP住D汁,鮮。茄子 X 2: 自己燒左隻,好麻麻。呢個時候,高手出現!!! 佢就係店員高佬,顧名思義,高佬一名。條茄子燒得好有大陸街邊風味,正! 有時間可以同高佬吹下水,佢都幾風趣。豆卜 X 10: 燒到卜卜脆。蕃薯 X 2: 又係高佬傑作,當係甜品食,食完滿足晒。 其他廿幾樣野包括腸仔、雞翼、菇等等普通野啦。好唔好食視乎閣下功力。呢度有樣好就係各樣調味料有齊,孜然粉、黑椒、七味粉、鹽、蜜糖,乜都有。自己唔識燒就要摸住石頭過河甘,自己探索下。都幾好玩既。呢度可以一炭爐兩食,可以只係燒野食,或者加個爐打邊爐都得。我地剩係燒都飽飽。埋單,千幾蚊五個人,瘋狂甘食,算係甘。價錢一般,風味一流。值得一試。
叫左幾十樣野,難以盡述。
最深刻既:
蜆 X 5 : 一定要加水燒,熟左都KEEP住D汁,鮮。
豆卜 X 10: 燒到卜卜脆。
蕃薯 X 2: 又係高佬傑作,當係甜品食,食完滿足晒。
埋單,千幾蚊五個人,瘋狂甘食,算係甘。
價錢一般,風味一流。值得一試。