2018-01-19 1416 views
今日難得同好耐冇見嘅朋友食晚餐,一於就去食餐好嘅。朋友話之前去過洪水橋食德國餐,覺得唔錯,就帶我去試一試。一去到個環境都好大,行入去之後氣氛好好,有啲外國嘅女仔喺度唱歌,店員嘅服務都好好。我哋叫咗一個前菜拼盤,我自己都已經唔太記得叫咩名。上面有好都唔同嘅德國肉類同腸,味道都比較偏鹹。可以配埋法包同埋芝士加肉一齊食,個口感會比較豐富,比起就咁食啲肉,會冇咁鹹。我個人就唔太鍾意食冷盤,所以覺得一般。之後就叫左一個芝士豬肉丸麵,係即叫即焗嘅,店員都會問你需唔需要上麵,之後先至會上枱,唔使放喺度等到凍哂。啲芝士麵口感好得意,咬落去好彈牙,而且個芝士食落去又唔會好‘流’。啲豬肉丸係用先豬肉打成嘅,咬落去好結實,啖啖都係肉。最欣賞佢呢度嘅環境氣氛好好,我哋食緊嘢嘅時候遇上有其他台有人生日,佢哋會送上生日蛋糕同為佢哋唱生日歌!但由於喺村嘅地方,食食下野嘅時候有蚊咬!

但由於喺村嘅地方,食食下野嘅時候有蚊咬!
2018-01-06
$180 (Dinner)