2024-05-23
好姐妹平日都各忙各好難約到,難得呢次即興約係附近見面,見到呢間酒吧餐廳晚餐價錢唔錯,就入去試試。鋪頭入面有一兩檯飲酒傾計既外國人地方都幾闊落,有一部飛鏢機可以玩另外,仲會有live band music聽,可惜我地去果日無表演無band都會播下唔同運動比賽我地叫左烤肋眼牛排同小排骨既set dinner,仲有一杯moctail(唔飲得,haha)set dinner前菜可以簡配湯/沙律/海鮮我地簡左1湯1海鮮是日餐湯係南瓜湯,好大碗下,味道都好有南瓜既蔬果甜味,調味適中,配上蒜蓉包味道剛剛好moctail 叫左一杯let's explore. 都幾大杯,係用蘋果、橙、桃同檸檬mix,味道係很濃郁果汁味,但橙同蘋果味道幾重下,我同朋友覺得還好,可能酒會好飲D呢份有蛤同青口既前菜好食,分量都幾多,醬汁係西式香草汁,唔會太鹹,又唔會好似平時食白酒忌簾青口果類容易膩。呢份小排骨有成個手掌咁大,調味係美式bbq醬汁味道,但係唔會太鹹,反而偏少少甜,係可以就咁單食既排骨每一條都有切開,而且每條肉都可以輕輕一劃就可以同骨分離,肉整得好淋好易入口,食既時候好方便,又幾好食,推薦。牛扒叫左5成熟,通常會
鋪頭入面有一兩檯飲酒傾計既外國人
地方都幾闊落,有一部飛鏢機可以玩
無band都會播下唔同運動比賽
set dinner前菜可以簡配湯/沙律/海鮮
我地簡左1湯1海鮮
牛扒叫左5成熟,通常會預咗出黎會熟D,但係估唔到無過熟,除咗少少根之外,我同姐妹都好中意,有少少肉味,有肉汁,嫩滑,配上牛扒表面既焦香,好食,點牛扒既肉汁都好食(單食已經好好,肉汁拎黎點薯條)而且分量都算大,薯條都唔錯,熱辣辣炸出黎,分量好多下,我地都食唔曬。
另外,想讚下牛扒隔離既配菜沙律,咁少少既配菜入面有火箭菜(都係嫩既部分)、洋蔥、紅菜頭同番茄,上面仲放左芝士碎,味道係類似義大利醋果種酸酸既醬汁,牛扒薯條食耐左不免有D膩,少少幾配菜就可以中和下,餐廳係配菜上都有用心。
最後,我地係捧住個肚離開,set dinner 食物幾好食,分量幾大份,而且夜晚有時有live band。雖然我地兩個i人社恐又唔係好飲酒😂,但係係聽住後面既外國人好high咁唱兩句又跳下舞,氣氛真係唔錯。