2023-12-17
📍尖東|Tispy Tap收工好攰,但係又想搵個地方同朋友飲酒吹水,聚一聚?今日有個好地方推介比大家,幾年前我已經去過幾次~~呢度裝修有情調,氣氛好,食物高質,價錢又唔貴,亦都有好多唔同嘅手工啤酒選擇!諗唔到唔嚟嘅理由~🤍✨肉汁四射美國頂級安格斯肉眼扒 配薯條即叫即煎嘅美國頂級穀飼安格斯肉眼扒,肉質鮮嫩,而且非常多汁!今次朋友唔肯食well done,我compromise咗食medium well,不過都接受得到,無血水味,而且唔會好韌咬唔開,真係超正嘅肉眼排!薯條亦都好正,係即炸嘅非常新鮮又脆,我哋加咗$20升級做黑松露薯條,喺撈薯條嘅時候已經加咗黑松露油同埋黑松露粉,配上特製嘅黑松露醬好好味~🍺S1 King in Yellow店員推介比較清嘅手工啤,飲落真係一啲都唔苦,亦都唔酸,唔重麥味,超級清!想試吓飲手工啤嘅朋友可以試吓!即使係唔鍾意飲啤酒嘅我都幾鍾意❤️🍺S5 Reminisce亦都係店員推薦比較清嘅手工啤,對比起S1就酸少少,不過都係唔重麥味,好容易入口👍🏻
✨肉汁四射美國頂級安格斯肉眼扒 配薯條
🍺S1 King in Yellow
🍺S5 Reminisce