2021-11-25
之前喺銅鑼灣時代廣場試過呢一間餐廳經已覺得佢好有水準!今日去太古城行街先發現原來呢度都有😍今晚餐飯有着落啦!就嚟聖誕節 有好多聖誕嘅佈置好開心🥳入邊嘅環境就開放式 每張枱嘅空間都好大好舒服☺️呢度嘅點餐方法係先去counter點餐 點完之後店員會俾個感應器你 幫有嘢食嘅時候個感應器會跟就可以去攞啦!•烤牛肉蛋包飯🥚🍛•-淨係睇賣相已經流晒口水 個份量仲有幾大!一界開隻蛋就分別係兩邊包住啲飯 蛋汁非常滑溜 再配埋醬汁烤肉牛肉一齊食 口感鬆軟之餘仲好惹味!🤤•燒醬油黑毛豬白切肉配生菜大醬🐽•-到我最愛嘅白切肉啦!呢個可以話係韓國菜嘅經典菜式之!用芝麻葉或者爽口生菜包住大大嚿入晒味嘅白切肉 再配埋蒜頭同大醬等等嘅配料一齊食 口感豐富得嚟又互補長短 唔會太膩!👍🏻•柑橘有骨炸雞 🍗•-食韓國嘢又點可以冇炸雞呢!😏我哋今次就叫咗酸酸甜甜嘅柑橘醬汁 醬汁均勻包住成隻炸雞 食落有小清新之餘 炸雞仲好入味好Juice!!!!🤤•士多啤梨紅桑子梳打🍹•-食咗咁多野最好就係配返杯清新爽口嘅梳打!呢杯用咗兩種都好Flash嘅生果 唔會太甜之餘仲好清新 可以解到油膩感!•濟州鮮奶綠茶🍵•-另外忍唔住仲叫多咗杯鮮
就嚟聖誕節 有好多聖誕嘅佈置好開心🥳
入邊嘅環境就開放式 每張枱嘅空間都好大好舒服☺️
•烤牛肉蛋包飯🥚🍛•
淨係睇賣相已經流晒口水 個份量仲有幾大!
•燒醬油黑毛豬白切肉配生菜大醬🐽•
到我最愛嘅白切肉啦!呢個可以話係韓國菜嘅經典菜式之!
•柑橘有骨炸雞 🍗•
食韓國嘢又點可以冇炸雞呢!😏
•士多啤梨紅桑子梳打🍹•
食咗咁多野最好就係配返杯清新爽口嘅梳打!
•濟州鮮奶綠茶🍵•
另外忍唔住仲叫多咗杯鮮奶綠茶🙈
茶底香濃重仲帶少少甘味 唔係嗰啲罐頭綠茶!而且配埋鮮奶口感幼滑仲好香!重點係唔會太甜 反而有好濃郁嘅茶香味!
•烤朱古力棉花糖🍨•
呢款招牌甜品點可以唔試!
用消化病做底面頭再po相一粒粒軟綿綿嘅棉花糖 再將朱古力醬塗喺面 然後拎去烤
出嚟就會有一層薄薄嘅焦香棉花糖 咬落去煙韌同豐富嘅口感集於一身!好出色阿😍🤤
總括嚟講餐廳環境同裝修都係一流 而且食物重要高質得來又有創意!讚!