2022-01-06 1609 views
一間最舒服嘅餐廳最重要嘅除咗有好好味嘅食物之外,柔約嘅燈光、澎湃嘅聲響,如果再有埋水族嘅元素咁就真係令人置身於天堂,要relax嘅可以係relax, 要Chill嘅亦都可以係chill . 就好似嚟到銅鑼灣Aurita Lounge , 正正好符合晒上面所描述嘅特質,裏面一大個水母缸實在目不暇給,就已經有一種好舒服嘅感覺。除咗食同飲呢一度亦都可以聽live band, 就算一大班人嚟到都絕對可以歡度時光。不過呢度最可以令人享受嘅當然都係cocktail and mocktail 首先嚟過餐前小食, 唔再係花生呢一類普通小食,反而混雜左杏仁薯片同腰果, 三種味道三種享受,無論係嘆緊啤酒定係飲緊cocktail , 都絕對非常夾辣肉腸薄餅: 食Pizza嘅話相信薄批係最可以反映到面頭配搭嘅味道,當然熱辣辣嘅Pizza絕對係又吸引又期待, 比較特別嘅係呢一個Pizza除咗批PIN之外剩低嘅批底都係偏軟,就同芝士嘅感覺融合咗,賢面頭仲有些少嘅橄欖洋蔥清新返,宜蘭肉腸亦都唔係好幼好薄嘅嗰一種,反而係接近英式辣肉腸為主,少少香亦有少少辣,整體唔重口味,清新偏淡黑松露蛋黃醬薯條: 只係睇個黑松露醬就

黑松露蛋黃醬薯條: 只係睇個黑松露醬就已經知道有幾吸引, 一大堆嘅黑松露醬接近淹沒左全白嘅蛋黃醬, 只需要聽聽一路就已經成為左極度濃郁嘅松露蛋黃醬, 薯條亦都係新鮮熱辣辣, 大大條每一條都係外脆內軟充滿薯仔蓉,一啖點松露醬一啖再點茄汁,完全將享受兩個字完美演繹

Ginger Lemon glass : 顧名思義即係呢一杯Whisky入邊就充滿左Ginger同埋lemon嘅味道, 入口香醇而且帶有薑嘅辣勁,味蕾嘅衝擊特別強勁,加咗薑嘅走絕對係可以大好清新嘅感覺,無論食咗啲乜嘢都好飲一啖就已經可以沖淡晒一切嘅雜味,酸酸地而且甘甘地, 確係一個有特色嘅Cocktail
2021-12-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner