之前朋友去過間水母餐廳, 很推介, 每一台都有一缸水母的. 於是我就見到相呢間酒吧有水母缸就訂了, 怎知上到去原來係全間酒吧只有一缸水母, 但裝修還是挺好的, 還好我上去的時候, 整間酒吧都沒有人, 可以慢慢拍照.不過, 當我想叫東西吃的時候, 侍應跟我說星期天酒吧廚師沒有上班, 所以沒有東西吃, 只可以叫飲品. 好吧, 叫了兩杯飲品, 一個Choco Heaven, 一個薄荷茶, 薄荷茶的味道是正常的, 但Choco heaven的朱古力味並不濃, 除了表面有些 cream, 味道像是比茶餐廳更淡的凍朱古力, 酒吧價錢, 百多元一杯, 比不上茶餐廳味道, 完全沒有誠意.
2023-04-24 1789 views
踏進這家酒吧,瞬間被玻璃水缸裡閃閃發光的水母吸引住了,它們緩緩地漂浮著,像是在自由自在地舞動著,充滿著神秘和浪漫的感覺。餐廳燈光不僅僅是一種視覺上的享受,更是一種情感上的沉浸。可以在這個緩慢的節奏裡,慢慢地品味生活的放鬆和自由。在這收到生日禮物,份外驚喜愉悅。Upon entering this bar, I was immediately drawn to the sparkling jellyfish in the glass aquarium. They floated slowly, dancing freely and exuding a mysterious and romantic atmosphere.The restaurant lighting was not just a visual pleasure, but also an emotional immersion. One could relax and feel free to savor life in this leisurely pace.Receiving a birthday gift here

在這收到生日禮物,份外驚喜愉悅。

Receiving a birthday gift here was an extra surprise and joy.
2023-04-09 1109 views
同女朋友喺銅鑼灣食完嘢唔知去邊hea好 上網搵搵下見到水母bar好似幾正就上咗去試 先唔講其他野 個環境真係幾舒服幾靚 d水母真係好靚🤩望到個Menu上邊有杯冬陰cocktail 就好奇係咩味啦 估唔到酸酸甜甜幾好飲 😋 我女朋友就嗌左杯 night&rose 幾啱女仔飲服務都正常以上 會行過嚟幫你執紙巾收杯 我女朋友打卡佢地仲幫我較光d燈😂😂嘢食我就冇試啦 食完嘢先上去 有d可惜 但係見到佢哋攞過獎應該都OK嘅 下次再試
2023-04-09
  • 冬陰cocktail
2023-03-28 741 views
今日無意中搵到呢一間水母酒吧餐廳一入到去,就已經有員工介紹Menu 佢哋仲話呢排轉左新嘅Cocktail 餐單!佢哋仲請咗我飲一杯獨家嘅冬陰功Cocktail🍸個味道真係好特別,我喺出邊都未試過~極力推介冬陰功好味!🍹另外試咗兩杯omakase 睇得出調酒師有返咁上下料子 兩杯都出乎意料地好飲仲有佢哋啲嘢食都唔錯,不過實在太好食😋都唔記得影相添同埋不得不讚嘅係佢哋嘅服務真係好好,店員服務非常細心,有笑容,值得再去!
今日無意中搵到呢一間水母酒吧餐廳

仲有佢哋啲嘢食都唔錯,不過實在太好食😋都唔記得影相添

2023-03-28
2023-03-28 548 views
想睇水母,唔一定要去海洋公園,近近地喺銅鑼灣就有得睇啦,仲有得飲酒,幻想下,飲住cocktail 一路睇住啲水母喺度郁吓郁吓,個場景幾咁舒服😚,真係令到人哋唔想走,最好味嘅Cocktail一定係Tomyum,嘢食又好食,大家真係要快啲試下

與朋友吃生日飯,她極力推介我們去這間位於銅鑼灣耀華街的水母餐廳,到餐廳見到環境好舒適,好寧靜,好適合一大班朋友坐低靜靜地食下野傾下計,一入到最令我深刻的餐廳飼養左差不多40隻海月水母,可以見到水母不停在浮動,亦會隨著燈光不停變色,不用去海洋公園都見到水母,令人一種好舒適的感覺食物方面,我們叫了4樣野食,樣樣都好好味1)沙爹串燒(豬,牛,雞),豬牛雞每樣2串,推介一定要撈埋沙爹醬先好味,因為沙爹醬好重花生味帶點甜,啲肉又燒得好惹味,完全保留到啲肉汁2)金沙單骨雞翼,炸過的雞翼香脆可口,加埋少少辣椒上去,本身自己不太吃辣,叫前又啲抗拒,但進食後又不是太辣,還有給人一種好開胃口的感覺3)火腿芝士拼盤,份芝士拼盤入面的芝士款式比較多,有4種,火腿都有3種,味道有啲好濃烈有啲好淡口,適合唔同人的喜好,幾有趣4)意大利辣肉腸簿餅,辣肉焗完出黎同芝士混合埋一齊,好香好好味,簿餅都幾脆下,真係好食到停唔到口飲品方面,叫左杯Stella酒,味味道苦苦地,甘甘地,味道不錯,幾易入口,如果配埋小食一齊飲,一齊食,就更perfect店員服務亦好周到,笑容又甜美,老闆娘又靚女,不時問我地客人意見,還肯幫我地揸相
食物方面,我們叫了4樣野食,樣樣都好好味
店員服務亦好周到,笑容又甜美,老闆娘又靚女,不時問我地客人意見,還肯幫我地揸相機恊助拍攝,最驚喜係邀請我地試飲他們新沖的飲品
如果有機會,一定會再來幫襯

沙嗲串燒

2023-01-14
Celebration
Birthday
  • 沙爹串燒,金沙單骨雞翼,火腿芝士拼盤,意大利辣肉腸簿餅
2023-01-25 462 views
Recommended restaurant 真心推介餐廳 ❤️ Fusion菜➕️水母餐廳🪼每樣東西也好吃:炸蠔🧆好吃豬頸肉卡邦尼🐽意粉和汁濃度味道調校得宜香葉肉碎泰式意粉🍝喜歡吃辣的人至愛,由飯換上意粉感覺新鮮最值得讚係 Fish&Chips🐟🍟,魚和炸漿調校很好不會散,未見過好似呢碟咁可以完整切成幾份俾大家分店員推介玫瑰雞翼,確係入味,我地叫左2碟encore。店員服務周到,不時問我地客人意見,還可以幫手調校燈光俾我地影相,俾like👍
每樣東西也好吃:炸蠔🧆好吃
豬頸肉卡邦尼🐽意粉和汁濃度味道調校得宜
香葉肉碎泰式意粉🍝喜歡吃辣的人至愛,由飯換上意粉感覺新鮮
店員推介玫瑰雞翼,確係入味,我地叫左2碟encore。
2023-01-05
  • 玫瑰雞翼
  • 豬頸肉卡邦尼
  • Fish and chips
2022-10-31 695 views
一年一度既萬聖節又黎到今年開始放寬番 所以食完晚飯就同朋友去酒吧輕鬆一下🎃🎃知道銅鑼灣有間水母酒吧很喜歡水母的我 就黎左搵水母打卡-我地黎既時候係萬聖節周圍都佈置得好有氣氛👻👻黎到侍應介紹有個特別版萬聖節餐牌有幾款萬聖節調酒 我地揀左針筒同眼睛針筒有六隻色 隻隻色都唔同色個人偏好最右邊的白色🤤奶味重一點另外綠色泡沫眼睛👁️都好味既😋-我地坐窗邊位置 可以欣賞到街景🫢係呢度慢慢飲下酒傾下計係唔錯之選🥳
一年一度既萬聖節又黎到
另外綠色泡沫眼睛👁️都好味既😋
我地坐窗邊位置 可以欣賞到街景🫢
係呢度慢慢飲下酒傾下計係唔錯之選🥳
2022-10-29
同朋友食完晚餐附近搵間酒吧飲杯野~當日係平日晚上九點左右 見到只得一台客人~環境算是整潔又夠大 坐位寬敞~坐窗邊從21樓高空望出去有街景 仲可以望到小小海景~至於cocktail的味道很一般~有點失望!而且放置水母的打卡位只有門口先有~所以對我而言去試一次就夠 未必會再黎😐
同朋友食完晚餐附近搵間酒吧飲杯野~
當日係平日晚上九點左右 見到只得一台客人~
環境算是整潔又夠大 坐位寬敞~
坐窗邊從21樓高空望出去有街景 仲可以望到小小海景~
至於cocktail的味道很一般~有點失望!
而且放置水母的打卡位只有門口先有~
所以對我而言去試一次就夠 未必會再黎😐
Peach Shiver
Lost in Tokyo
2022-09-20
$160 (Other)
2022-01-06 1609 views
一間最舒服嘅餐廳最重要嘅除咗有好好味嘅食物之外,柔約嘅燈光、澎湃嘅聲響,如果再有埋水族嘅元素咁就真係令人置身於天堂,要relax嘅可以係relax, 要Chill嘅亦都可以係chill . 就好似嚟到銅鑼灣Aurita Lounge , 正正好符合晒上面所描述嘅特質,裏面一大個水母缸實在目不暇給,就已經有一種好舒服嘅感覺。除咗食同飲呢一度亦都可以聽live band, 就算一大班人嚟到都絕對可以歡度時光。不過呢度最可以令人享受嘅當然都係cocktail and mocktail 首先嚟過餐前小食, 唔再係花生呢一類普通小食,反而混雜左杏仁薯片同腰果, 三種味道三種享受,無論係嘆緊啤酒定係飲緊cocktail , 都絕對非常夾辣肉腸薄餅: 食Pizza嘅話相信薄批係最可以反映到面頭配搭嘅味道,當然熱辣辣嘅Pizza絕對係又吸引又期待, 比較特別嘅係呢一個Pizza除咗批PIN之外剩低嘅批底都係偏軟,就同芝士嘅感覺融合咗,賢面頭仲有些少嘅橄欖洋蔥清新返,宜蘭肉腸亦都唔係好幼好薄嘅嗰一種,反而係接近英式辣肉腸為主,少少香亦有少少辣,整體唔重口味,清新偏淡黑松露蛋黃醬薯條: 只係睇個黑松露醬就

黑松露蛋黃醬薯條: 只係睇個黑松露醬就已經知道有幾吸引, 一大堆嘅黑松露醬接近淹沒左全白嘅蛋黃醬, 只需要聽聽一路就已經成為左極度濃郁嘅松露蛋黃醬, 薯條亦都係新鮮熱辣辣, 大大條每一條都係外脆內軟充滿薯仔蓉,一啖點松露醬一啖再點茄汁,完全將享受兩個字完美演繹

Ginger Lemon glass : 顧名思義即係呢一杯Whisky入邊就充滿左Ginger同埋lemon嘅味道, 入口香醇而且帶有薑嘅辣勁,味蕾嘅衝擊特別強勁,加咗薑嘅走絕對係可以大好清新嘅感覺,無論食咗啲乜嘢都好飲一啖就已經可以沖淡晒一切嘅雜味,酸酸地而且甘甘地, 確係一個有特色嘅Cocktail
2021-12-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
2021-09-27 1497 views
朋友一開始見到雜誌介紹有水母缸既餐廳 就話想試下 星期六晚上黎到 水母缸系一入餐廳就見到既一個小缸 無想像中咁大範圍 有點失望 我既坐位坐底左就吾會見到水母😅 得我地一枱 無諗過咁冷清我地叫左兩樣小食 1. 芝士蘑菇糯米釀雞翼2黑松露薯條 一人一杯飲品1. Bloom bloom (會著火既調酒)2. Secret Garden (超多水果系面)3. Kiwi’s Sky (外表綠綠的 朋友覺得普通)4. Mango Blaster (my drink)芝左蘑菇糯米釀雞翼 味道吾錯 但食吾到糯米🤭 黑松露薯條 薯條同松露醬系分開上 醬好好味😋Mango Blaster 顏色橙橙地 上面插住四分一塊菠蘿 飲落似沙冰 味道一開始偏椰子 飲到底先出芒果味 但系幾好飲既試過一次應該吾會再黎 因為感覺野食偏貴 不過坐落銅鑼灣黎講可能價錢都系差吾多🧐
朋友一開始見到雜誌介紹有水母缸既餐廳 就話想試下

我地叫左兩樣小食
1. 芝士蘑菇糯米釀雞翼
2黑松露薯條
一人一杯飲品
1. Bloom bloom (會著火既調酒)
2. Secret Garden (超多水果系面)
3. Kiwi’s Sky (外表綠綠的 朋友覺得普通)
4. Mango Blaster (my drink)

芝左蘑菇糯米釀雞翼 味道吾錯 但食吾到糯米🤭
黑松露薯條 薯條同松露醬系分開上 醬好好味😋

Bloom  bloom
Mango  Blaster
Secret  Garden
Kiwi’s  Siy
2021-09-25
$200 (Other)
2021-07-31 1322 views
餐廳有電話訂桌服務,不用等太久已可入坐先說環境踏進餐廳有一種去了酒店的餐廳感覺室內佈置相當舒適,環境遠望對海有2間VIP房間適合想Party大伙找娛樂的地方也非常適三五知己閒聊,輕鬆,享受音樂的好地方音樂不會太嘈吵,燈光柔和不會太暗有一款3合的小食小食拼盤為火腿、枝豆(帶點辣)配酒一流、還有一有款是燉雪梨(味道不是每人都合適)味道是濃烈肉桂味食物我們 order 了3款1. 金沙單骨雞翼2. 白酒忌廉煮藍青口3. 匈牙利紅酒焗芝士肉醬配粟米片以上2款是服務員推介味到真的不錯,可說是色香味俱全肉醬是廚師自己製作,美中不足的是粟米片不夠酥脆青口上桌有陣陣酒香撲鼻飲品 order 了3款1. Classic mojito2. Sangria wine3. Blackberries Margarita 值得一提服務態度值得稱讚服務員見我們好像有點選擇困難為我們細心解說 menu 內食物有什麼推介(如食物醬汁也一一解說)飲品方面由於來前看過有食評說cocktail 偏甜由於我和朋友們都不喜歡太甜的酒精類飲品,所以有點不懂選擇也因為這原因問了服務員,他們也推介一些不太甜的飲品想了想其實大家都已有心
餐廳有電話訂桌服務,不用等太久已可入坐

先說環境
踏進餐廳有一種去了酒店的餐廳感覺
室內佈置相當舒適,環境遠望對海
有2間VIP房間適合想Party大伙找娛樂的地方
也非常適三五知己閒聊,輕鬆,享受音樂的好地方
音樂不會太嘈吵,燈光柔和不會太暗

有一款3合的小食
食物我們 order 了3款
1. 金沙單骨雞翼

2. 白酒忌廉煮藍青口
3. 匈牙利紅酒焗芝士肉醬配粟米片

以上
2款是服務員推介
味到真的不錯,可說是色香味俱全
肉醬是廚師自己製作,美中不足的是粟米片不夠酥脆
青口上桌有陣陣酒香撲鼻

值得一提
服務態度值得稱讚
服務員見我們好像有點選擇困難
飲品方面由於來前看過有食評說cocktail 偏甜
由於我和朋友們都不喜歡太甜的酒精類飲品,所以有點不懂選擇
也因為這原因問了服務員,他們也推介一些不太甜的飲品
想了想其實大家都已有心中選擇,只是擔心太甜
服務員非常細心問我們要小甜嗎
他可以與 bartender 溝通為我們調教合適甜度飲品

用餐朋友們滿意,會再次光臨

2021-07-30
  • 白酒忌廉煮藍青口
  • 金沙單骨雞翼
2021-07-25 747 views
環境靚.............望出去既街境ok服務非常好.........任何一個都nice 唔會有負評食物質素好...鵝肝正 釀雞翼 必食呢佢既水母吧內水母真既好靚我平時最多負評都贊(間野不是我開的)...
環境靚.............
望出去既街境ok

服務非常好.........
任何一個都nice 唔會有負評

食物質素好...
鵝肝正 釀雞翼 必食呢

佢既水母吧內水母真既好靚

我平時最多負評都贊(間野不是我開的)...
全港首間四十隻水母酒吧今次叫咗四杯酒▫️Aurita(💰138) ▫️London-Tokyo(💰128) ▫️Bloom Bloom (💰128) ▫️Mic’s Tender (💰128) 推介💝就好似食咗tiramisu 飲到最後先有少少酒味 岩晒平時少飲酒嘅女仔個人認為宜到既酒都偏甜 易入口😌四款小食▫️Gloden Crispy Flavored Fries-salted egg york (💰98) ▫️Stuffed Wings with Mushroom Cheese & Sticky Rice (💰98) ▫️Sweet Purple Potato & Golden Corn Croquettes (💰88) ▫️Crunchy Korean Spam Fingers(💰108) 推介💝 炸得乾脆 啖啖午餐肉 好滿足 配酒一流
全港首間四十隻水母酒吧
今次叫咗四杯酒
▫️Aurita(💰138)
▫️London-Tokyo(💰128)
▫️Bloom Bloom (💰128)
▫️Mic’s Tender (💰128) 推介💝
個人認為宜到既酒都偏甜 易入口😌