2023-07-31 71 views
早上黎銅鑼灣睇完奧本海默,一套幾有深度既戲,滿心期待黎食book 左既鮨本,朋友推介呢間不貴既Omakese, 點左個$580 套餐🤤👍🏻套餐包茶碗蒸,壽司10貫,玉子燒,高湯,甜品/Coffee茶碗蒸有蟹肉蔬菜等不少配菜,高湯味濃郁,口感豐富,蛋味香濃油口魚壽司作為第一件,幾好食,油香好重,入口即化既感覺,米飯分明慢煮半熟帆立貝,都唔錯鰤魚魚腩 口感比較爽口,酸酸甜甜石垣貝 肉質爽口,魚腥咪較重希靈魚 加左蔥帶出左魚油香味赤足海老 熟蝦好甜又彈牙,暖暖地,我幾鐘意熟成中拖是omg 最期待,最鐘意食既壽司之一,油脂味超級出,肉質好腍室池魚 同樣加左蔥,魚味差唔多宮城縣無添加紫海膽 海膽份量多,味道也不錯鯖魚 配左紫菜 中間夾左干飄,好似羅白咁食落更有口感。玉子燒 江戶前做法,有d 似蛋糕,味道不錯整體而言,中上水平既Omakase,性價比高,不妨一試

套餐包茶碗蒸,壽司10貫,玉子燒,高湯,甜品/Coffee

茶碗蒸有蟹肉蔬菜等不少配菜,高湯味濃郁,口感豐富,蛋味香濃

慢煮半熟帆立貝,都唔錯

鰤魚魚腩 口感比較爽口,酸酸甜甜

石垣貝 肉質爽口,魚腥咪較重

希靈魚 加左蔥帶出左魚油香味

赤足海老 熟蝦好甜又彈牙,暖暖地,我幾鐘意

室池魚 同樣加左蔥,魚味差唔多

宮城縣無添加紫海膽 海膽份量多,味道也不錯

鯖魚 配左紫菜 中間夾左干飄,好似羅白咁食落更有口感。

玉子燒 江戶前做法,有d 似蛋糕,味道不錯

整體而言,中上水平既Omakase,性價比高,不妨一試