2023-06-14
水母海洋館主題餐廳🪼Cube O - Journey with Seajellies📍荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓@cubeodining ——————————佢門口有黑幕 好神秘 入到去就係餐廳我哋預先訂位 好好彩坐到最靚嗰一面見到好多水母嘅水族箱🤍呢度都好貼心 由於餐廳環境黑暗 所以用iPad嚟睇餐牌想打卡嘅店員亦都好好會主動同你講可以離開位打卡同邊度會睇到多啲水母~——————————法式蟹肉龍蝦湯配馬斯卡邦尼芝士泡沫配精選麵包 $118🦀🦞龍蝦湯好濃郁 稀稠度適中 配上脆餐包可以點湯一齊食香煎法式鵝肝配紅莓醬 $188 🪿鵝肝好厚身 油香重 配有多士吸曬鵝肝精華 好香好脆身如果怕膩側面配有紅莓醬 無花果 藍莓 蕃茄 酸酸酸甜甜 非常解膩 西班牙紅蝦三文魚子意大利飯 $298 🦐意大利飯非常入味 好有紅蝦味 蝦頭蝦膏濃郁 加埋三文魚子帶出鮮味10'oz 厚切安格斯肉眼扒 $428🥩我哋叫咗medium 熟度啱啱好 切開無血水 juicy之餘唔會韌 側面有配菜可以解膩Cocktail 🍸Snake Fruit Gardon $168(Grey goose vodka wi
📍荃灣楊屋道88號Plaza 88 8樓
10'oz 厚切安格斯肉眼扒 $428🥩
側面有配菜可以解膩
Cocktail 🍸
Snake Fruit Gardon $168
(Grey goose vodka with green apple and lime)
鐘意飲Vodka嘅朋友會好鐘意呢杯 Vodka味好出 青蘋果同青檸酸酸地令佢更易入口 好fresh
Peaches sweet $138
(Vodka. Peach. Cassis. Pineapple. Cranberry)
呢杯好啱唔太飲酒又想試下飲cocktail嘅人 好順口 桃味好出 值得一試
總括嚟講 餐廳嘅食物味道不錯 由於係主題餐廳 價錢偏貴 💸
服務方面 店員有禮貌 又會主動提供協助🩵
晚餐用餐體驗唔錯 可以一試~
——————————
#hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodlover #foodstagram #foodlover #hkfoodporn #foodphotography #foodieig #hkig #hkfoodieblogger #hkfoodielife#香港美食 #食好西 #吃貨 #相機食先 #homehong #foodie #hkfoodielife #hkfoodlover #hkrestaurant #香港 #hkig #香港好西 #hkcafe #香港好去處 #香港美食 #水母餐廳 #荃灣 #主題餐廳