2024-01-22 39 views
果日同好閨蜜係附近學瑜伽🧘🏻♀️🧘🏻♀️️,之後搵間好餐廳補充體力👯♀️,今次決定試下新野****《麵匠八》。###吉列炸蝦###一道經典###炸蝦外脆內嫩,蝦肉鮮美多汁,炸至金黃的外皮酥脆可口。吉列炸蝦搭配各種蘸醬,增添了風味的層次感。💛###抹茶紅豆鮮奶和芋香芋泥奶茶###🙊抹茶紅豆鮮奶將抹茶的苦甜和紅豆的香甜結合在一起,與鮮奶的細膩口感相互融合。芋香芋泥奶茶則以醇香的芋泥和奶茶的濃鬱口感為特色,口感豐富而滑爽。######黑鬼叉燒拉麵###以黑色叉燒為特色,叉燒肉質鮮嫩多汁,口感豐富。###💙###蒲燒鰻魚丼飯###今日去咗間日本料理店食蒲燒鰻魚丼飯🍱,一啖落肚,即刻覺得呢個選擇係咁正確👍!鰻魚外皮烤到微微嘅焦香,內裡肉質鮮嫩多汁,每一口都係滿滿嘅滿足感😋。鰻魚嘅甜味同特製嘅醬汁結合得天衣無縫,嗰啲醬汁滲透入白米飯中,令到普通嘅白飯都變得不同凡響✨。飯盒旁邊仲有配菜鹹蘸黃薑同糖心豌豆🌟,佢哋嘅清新味道成為咗整體口感嘅絕佳平衡。吃到盡頭時,覺得每一樣材料都係經過細心挑選同烹調嘅,絕對係一場味覺嘅慶典🎉。店家仲有提供一碗溫熱嘅味噌湯,喺享受過口味濃郁嘅丼飯之後,味噌湯嘅溫和能夠為整體用餐經驗
###黑鬼叉燒拉麵###以黑色叉燒為特色,叉燒肉質鮮嫩多汁,口感豐富。###💙###蒲燒鰻魚丼飯###今日去咗間日本料理店食蒲燒鰻魚丼飯🍱,一啖落肚,即刻覺得呢個選擇係咁正確👍!鰻魚外皮烤到微微嘅焦香,內裡肉質鮮嫩多汁,每一口都係滿滿嘅滿足感😋。鰻魚嘅甜味同特製嘅醬汁結合得天衣無縫,嗰啲醬汁滲透入白米飯中,令到普通嘅白飯都變得不同凡響✨。飯盒旁邊仲有配菜鹹蘸黃薑同糖心豌豆🌟,佢哋嘅清新味道成為咗整體口感嘅絕佳平衡。吃到盡頭時,覺得每一樣材料都係經過細心挑選同烹調嘅,絕對係一場味覺嘅慶典🎉。店家仲有提供一碗溫熱嘅味噌湯,喺享受過口味濃郁嘅丼飯之後,味噌湯嘅溫和能夠為整體用餐經驗畫上完美嘅句號🍵。而家回想起嚟,真係覺得食到寶了💎,下次仲要再嚟試下其他嘢食,期待會有同樣嘅驚喜🤩!