2021-11-30 333 views
上年同一時間來這裡,叫左同一批食物,本來滿心期望,好可惜,今年水準卻勁下降,碟頭又細哂。其實坐低時見到冇乜客都知出事。首先叫左孖寶之一的蒸開邊蝦,哇,點解縮哂水!真係難為個廚師,可以用咁好刀功,片到啲咁細嘅細蝦米仔,墊底嘅粉絲又碎淫淫,成碟食哂都唔知食左啲乜落肚。孖寶其二係蒸海上鮮,條䱽魚仔係普通街市$30貨色,但反而同舊年一樣,雖然冇驚喜但亦冇乜唔同。個另外叫的海鮮豆腐湯就明顯「渣」左好多,冇嚟魚鮮味或豆腐味。唯一仍然算好食係個外加的鮮墨魚。餐廳長期有一枱煲煙客打躉大聲吹水,又嘈又臭。兩個人一共食左近五舊水,舊年都差唔多,但今次覺得好唔抵,冇下次了!bye bye
2021-11-30
$250 (Dinner)