WM咖啡廳

Café@WM
WM咖啡廳位於西貢碼頭附近既WM酒店,餐廳設有落地大玻璃,可以望住靚教堂進餐⛪️餐廳內仲設有華麗酒吧檯,雖然set dinner既菜式都係傳統主流菜式,但每一道菜都極高水準👍晚市套餐配餐湯及飲品,亦配一個特色甜品節慶晚餐|$588/人前菜|意式雜錦拼盤|8/10沙律菜配上咸既火腿同煙三文魚,加上沙律醋好開胃口,芝士波波口感彈牙好正😍餐湯|栗子蘑菇忌廉湯|9.5/10呢個湯加埋栗子非常濃郁同香滑🤤同烘熱左既脆法包既最佳配搭主菜|燒美國特級牛肉眼扒配實尼士醬|8.5/10牛排冇筋重牛味,最特別係實尼士醬😋醬本身唔搶味,但加埋牛排一齊食即刻令到牛排既油香味同甜味更突出主菜|香煎美國銀雪魚柳及珍質帶子配香檳忌廉汁|9/10銀雪魚完全冇腥味,肉質嫩滑juicy💯帶子面皮香脆,係我最欣賞既一道主菜❤️甜品|白朱古力聖誕樹頭蛋糕配紅加侖子汁|7.5/10配合聖誕節既可愛擺盤🤣白朱古力忌簾加上酸既紅加侖子汁,食哂成件蛋糕都唔會覺得膩

節慶晚餐|$588/人

前菜|意式雜錦拼盤|8/10

餐湯|栗子蘑菇忌廉湯|9.5/10
呢個湯加埋栗子非常濃郁同香滑🤤同烘熱左既脆法包既最佳配搭

主菜|燒美國特級牛肉眼扒配實尼士醬|8.5/10

主菜|香煎美國銀雪魚柳及珍質帶子配香檳忌廉汁|9/10

甜品|白朱古力聖誕樹頭蛋糕配紅加侖子汁|7.5/10
2022-12-21
$600 (Dinner)