去開荃灣,見有時間就去揾食。經過見到佢tea set都幾吸引,同埋見佢不斷有人入去又full full地,咁一定有咁上下,所以入左去。要求座卡位,因為佢另一邊開放式,無玻璃放上去,好有渡假感覺。本來唸住食個甜品,一set三件,法式燉蛋芝士餅,個面燒脆左嘅焦糖,cheese淡淡地,可硬身D,班蘭香蕉班㦸好好味,個班蘭味淡香,但一食就有班蘭味係牙到滲出黎,cream量啱啱好,配香蕉一向係無敵。另外冧酒提示乾杏仁脆芭菲,就普通左,介乎布甸同mousse之間,但係$88三件cake嘅tea set我就覺得唔太值嘅。點知,見人食個魚柳包,真係好吸引,所以叫埋呢個下午茶餐。個魚柳長到呢...又夠脆身,魚身夠滑,個包亦都煎香左,脆上加脆,唯一不足,包無醬汁嘅。個沙律亦有懷舊沙律嘅味道,我鍾意,呢個不錯。唔駛加錢,可轉洛神花茶。杯茶應該係買返黎嘅茶包,有玫瑰花同冰糖,幾好飲,甜度同味道酸度都好合適。如大家唔拍夏天飲熱嘢,一定要轉呢個,值回票價。

點知,見人食個魚柳包,真係好吸引,所以叫埋呢個下午茶餐。
個沙律亦有懷舊沙律嘅味道,我鍾意,呢個不錯。