2023-12-04
神燈海鮮酒家💡今日係媽咪生日,所以一家人一齊出去食飯,媽咪話佢同事介紹咗呢一間酒家俾佢,指明要試吓咁話喎!✅✅一坐低店員就俾咗一個小前菜,係超級好味嘅蜜糖合桃,我哋一家三口都覺得好好味!至於餸菜方面,我哋就嗌咗五辛酸汁嫩鴨胸🦆$88、蟹肉菠菜豆腐盒🦀$128、蜜汁脆燒鱔 🐟$268、糯米炒膏蟹🦀$568南非鮑魚啫啫雞 🐔$498!其中特別推介嘅係糯米炒膏蟹🦀,隻膏蟹真係好大隻同埋勁爆橙膏,配埋糯米飯真係非常香口好味!😋😋另外佢哋嘅蜜汁燒脆鱔亦都非常好食,非常厚嘅鱔肉,爽脆彈牙,配埋甜甜嘅蜜汁,冇得彈啊!💯💯💯食到尾仲有甜品送添🍮!我哋嗰日係桂花糕同埋奶凍,兩樣都高質,難怪媽咪同事話佢呢一間係隱世酒樓啦!真係好食,冇介紹錯!🤤🤤