2017-09-24
之前同朋友仔食過呢間西餐大排檔一次,覺得好正,於是假日就帶媽咪過嚟食午餐啦門面放咗一啲幾十年代既相,都幾有feel話就話係大排檔,但係環境一啲都唔大排檔, 十分乾淨企理。喺銅鑼灣食午餐,呢個價錢算係幾扺,仲要有埋湯、麵包同埋飲品。好掛住之前食過嗰個黑毛豬,所以我今次都嗌黑毛豬,而媽咪就食牛肉眼。我哋加左一個鰻魚薯仔沙律share,鰻魚凍食都係第一次,鰻魚味都幾重,而且好有咬口,薯仔亦都好腍,配埋沙律醬好正,啲沙沙律菜都好fresh,唔錯黑毛豬青紅蘿蔔湯,呢個湯係中西合璧嘅,廚師將啲青蘿蔔打成茸,再用黑毛豬同紅蘿蔔牛仔而成,飲落去食到一粒粒嘅青蘿蔔茸,感覺都幾新奇有趣,幾好飲我哋另外都叫咗個海鮮拼盤share,全部都好新鮮,特別係鮑魚,食落去好鮮味好腍,帶子同埋蜆肉都好爽口,生蠔好重海水味,而蝦就非常大隻而且爽口彈牙。西班牙橡果級別黑毛豬黑毛豬煮到啱啱熟透,肉質幾腍,而且食落幾juicy,豬味好重,配菜仲有蘆筍、番茄同番薯茸,番薯茸都係第一次食,甜甜地又軟滑,正!而媽咪個牛肉眼亦都好重牛味,肉質好腍,叫佢八成熟亦都煮到啱啱好,配合埋芥茉醬,好味。食飽飯叫埋餐飲,媽咪就叫一杯熱咖啡,我就叫
門面放咗一啲幾十年代既相,都幾有feel
話就話係大排檔,但係環境一啲都唔大排檔, 十分乾淨企理。
西班牙橡果級別黑毛豬
食飽飯叫埋餐飲,媽咪就叫一杯熱咖啡,我就叫凍朱古力,咖啡味十分香濃,而且好夠熱。我杯朱古力亦都好濃郁,好過一般嘅茶餐廳好多。佢嘅水準同我上次食嘅都一樣咁好,一定會再翻兜