2024-07-12 454 views
係尖沙咀行完街,攰攰地要搵間餐廳坐低食飯,又想食日本野於是就嚟左呢間日式料理餐廳。之前食過都覺得ok.一上到嚟,已經係6點幾7點,嚇親,連埋我地得3枱人,以前係會坐滿曬。。睇嚟香港嘅餐廳都好難做。。。叫左個壽喜燒鍋,應該係用牛肩肉,牛肉味濃,肉質比較實,味道不錯。仲有好多娃娃菜,金菇墊底,索曬啲壽喜燒汁味,非常好食。之後叫左個燒鯖魚(因為唔想食咁多生野),鯖魚無腥味,feel 到鯖魚嘅omega3 好多同埋都算幾juicy 同厚肉,燒得好香,絕對無hea 你。然後叫左幾件sushi, 帆立貝 鯛魚 三文魚,魚生都算新鮮,帆立貝都算鮮甜,三文魚油脂分佈平均。鯛魚味道就淡啲。燒魷魚好正!!魷魚好彈!啲燒汁燒到好入味!串燒就正正常常。普通日式串燒,無乜記憶點。最後佢每人送左甜品,係啲日式糕點,滑劣劣,少少抹茶味加紅豆,好食。

同埋都算幾juicy 同厚肉,燒得好香,絕對無hea 你。

燒魷魚好正!!魷魚好彈!啲燒汁燒到好入味!

串燒就正正常常。普通日式串燒,無乜記憶點。

2024-07-01
$220 (Dinner)