2021-11-17 64 views
川菜當然係中菜其中一樣好好食的佳餚今日最期待食水煮牛。環境超舒服,仲有幾間房,如果包廂就真係好高私隱度了。首先,先叫了不少前菜,手拍青瓜先黎個爽脆又開胃之選,簡單一份青瓜,脆得黎 又開胃,吾辣既。酸辣魚皮魚皮好爽,而且都好入咪,覺得酸辣魚片有油野好,魚皮爽,脆,但因為佢吾係紅油令佢酸辣,所以辣而不油。正尖椒皮蛋皮蛋,清,作為前菜及凍盤,都會好開胃。黃金南瓜 絕對值得推介,蛋黃個份量剛剛好,太多會太咸, 太少又有味,份量岩岩好,食出蛋黃咸香味,但同時又保留到南瓜甜味,南瓜寫既時間也掌握得好岩,一旦煮太耐會爛,太短時間又太硬,所以而家就岩岩好了。出面先係蛋黃咸,咬落去係南瓜香甜。水煮牛肉川菜我覺得係必食水煮,完全將個陣辣得過癮既香味發揮曬出黎。牛肉片相當滑,而且充滿牛味。加上寬條粉等沾片吸曬d辣味,超美味。加上荀,芽菜。又香又麻,但又會好想食。增磅都要食,真係太好食。最後仲有兩杯飲品,最後整個冰粉,中和一下,甜甜冰冰既感覺。
川菜當然係中菜其中一樣好好食的佳餚

首先,先叫了不少前菜,
手拍青瓜
先黎個爽脆又開胃之選,
簡單一份青瓜,脆得黎 又開胃,吾辣既。

所以辣而不油。正

尖椒皮蛋
皮蛋,清,作為前菜及凍盤,都會好開胃。

水煮牛肉

最後仲有兩杯飲品,最後整個冰粉,中和一下,
甜甜冰冰既感覺。