2018-12-02 59 views
成日覺得傳統小食永遠都係老字號先做得最好,豆腐花呢樣小食周圍都食到,但就唔係每間食店都做得好☺️亞玉豆腐花就從來都無令我失望✌️豆腐花超滑,將匙羮放近嘴邊,再輕輕一啜,豆腐花就會完美「竄」入喉嚨😍豆腐花分黃豆同黑豆兩款,除左顏色,味道都唔係太大分別😆另外可以再加芝麻糊、紅豆,今次加左紅豆,紅豆唔係煮到起沙嗰款,而係keep住原粒紅豆,加埋豆腐花一濃一淡好夾😘不得不提我最鍾意既客家滋粑,大大粒軟淋淋,芝麻餡夾雜粗粒花生!粒粒都爆餡!食落有幸福既感覺☺️而且佢d粉完全唔多,皮又薄,咬一小口d餡就萬馬奔騰咁飛出黎😂信我,真係好好味,超級超級推介!仲有砵仔糕😋黃糖甜度岩岩好,所以無豆都好味!軟硬都做得好好,唔會軟到一咬就爛!傳統小店本來已經唔易做😛抵食又好味既小店就更值得支持!
亞玉豆腐花就從來都無令我失望✌️

豆腐花分黃豆同黑豆兩款,除左顏色,味道都唔係太大分別😆

信我,真係好好味,超級超級推介!

傳統小店本來已經唔易做😛抵食又好味既小店就更值得支持!
  • 客家糍粑
  • 豆腐花